Burun yanması neden olur, burunda yanma hisse nedenleri, çözümü nedir?

Burun yanması neden olur, burunda yanma hisse nedenleri, çözümü nedir, tedavi yöntemleri var mı, burun yanmasının geçmesi için ne yapmak gerekir?

Google Haberlere Abone ol
Burun yanması, burunda yanma hisse nedenleri?

Burun yanması neden olur, burun sızlaması ya da burunda yanma hisse nedenleri, çözümü nedir, tedavi yöntemleri var mı, burun yanmasının geçmesi için ne yapmak gerekir? 

Özellikle de ilkbahar ve sonbahar aylarında birçok insanda burun yanması ya da burun sızlaması olarak nitelendirilen rahatsızlık belirtileri oraya çıkar. 

Nefes alırken burunda yanma hissi yaşayan insanlar sebebini merak ediyor. Peki, Burun yanması neden olur, burunda yanma hisse nedenleri, çözümü nedir, tedavi yöntemleri var mı, burun yanmasının geçmesi için ne yapmak gerekir?

Burun yanmasının birden fazla nedeni olabilir. Hatta bazı hastalıkların habercisi olarak da ortaya çıkabilir. 

İşte burun yanmasına neden olabilecek rahatsızlıklar veya nedenler:

1) Grip

Grip olduğumuz zaman özellikle mevsimsel geçişlerde ortaya çıkan grip hastalığında burun sızlaması yaşanabilir. Burun sızlamasının yanında burun yanması da eşlik edebilir. Bu durum grip hastalığının bir belirtisi olarak da kabul edilmektedir. Genel olarak burun sızlamasının en yaygın nedenleri arasında grip hastalığı gelmektedir.

2) Duman

Aşırı şekilde dumana maruz kalmak da yine burun sızlamasına neden olabilmektedir. Özellikle dumanlı havalarda bu havayı solumak doğrudan sağlığa zarar verebilir. Bundan dolayı da bir yan etki olarak burun sızlaması nüksedebilir. Bundan dolayı burun sızlamasının önüne geçmek için dumanlı yerlerden uzak kalmak ve dumanlı havayı solumamak gerekir.

3) Sinüzit

En sık karşılaşılan kulak burun boğaz hastalıkları arasında sinüzit gelmektedir. Sinüzitten kaynaklı olarak burunda devamlı olarak bir yanma ya da bir kaşıntı söz konusu olabilir. Burun yanmasının başlıca nedenleri arasında gösterilen sinüzit hastalığı tedavi edilmesi gereken hastalıklardan bir tanesi olarak karşımıza çıkar.

BURUN YANMASINA NE İYİ GELİR

Burun yanması rahatsızlığı yaşayanlar ne yapmalı, burun yanmasına ne iyi gelir?

1) Sıvı Tüketmek

Sıvı tüketmek burun sızlaması için ilk olarak yapılacak şeylerin başında yer almaktadır. Eğer gün içerisinde az sıvı tüketiyorsanız bu alışkanlığınızı hemen terk etmeli ve daha fazla sıvı tüketmeniz gerekmektedir. Düzenli olarak günde en az 2 litre sıvı tüketerek burun sızlaması şikayetlerinizin önüne geçebilirsiniz. Burun sızlamasına ve burun yanması için uzmanlar tarafından da ilk olarak önerilen şeylerin başında sıvı tüketmek gelmektedir.

2) Zerdeçal

Her derde deva olarak bilinen zerdeçal burun sızlamasına da oldukça iyi gelmektedir. Zerdeçal sahip olduğu besin değerleri sayesinde insan sağlığına oldukça iyi gelmektedir. Özellikle kulak burun boğaz hastalıklarında ve şikayetlerinde ilk olarak bitki doktorları tarafından da zerdeçal önerilmektedir. Zerdeçalı düzenli olarak tüketerek burun sızlaması şikayetlerinizden kurtulabilirsiniz.

3) Sarımsak

Sarımsak da yine burun sızlamasına oldukça iyi gelen bir tedavi şeklidir. Sarımsağı düzenli olarak tüketmeniz durumunda burun sızlaması şikayetlerinizden kurtulacaksınız. Sarımsak insan sağlığına en faydalı olan doğal bitkisel tedaviler arasında yer almaktadır. Bundan dolayı pek çok kişi tarafından burun sızlamasına yönelik olarak sarımsak tavsiye edilmektedir.

4) Zencefil

Zencefil de yine burun sızlamasına neden olan faktörleri ortadan kaldıran çok iyi bir bitkisel çözüm metotları arasındadır. Zencefili düzenli olarak tüketmeniz sağlığınız açısından da oldukça etkilidir. Bundan dolayı zencefil çayını günde iki kez olmak üzere tüketerek burun sızlaması gibi şikayetlerinizden hızlı bir şekilde kurtulabilir ve yaşam kalitenizi daha da arttırabilirsiniz.


 

Yorumlar