Burun estetiği olacakların dikkat etmesi gereken hususlar

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Hayati Akbaş, estetik kaygı taşıyan bütün burun ameliyatlarının estetik plastik cerrahları tarafından yapılması gerektiğini ve burun ameliyatlarının sadece insanın görselliğini etkilemediğini, aynı zamanda sağlıklı nefes almasını da etkilediğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Burun estetiği olacakların dikkat etmesi gereken hususlar

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Hayati Akbaş, estetik kaygı taşıyan bütün burun ameliyatlarının estetik plastik cerrahları tarafından yapılması gerektiğini ve burun ameliyatlarının sadece insanın görselliğini etkilemediğini, aynı zamanda sağlıklı nefes almasını da etkilediğini söyledi.

Burun estetiğinin hem kadınların hem de erkeklerin en sık tercih ettiği estetik uygulaması olduğunu belirten FBM Tıp Merkezi Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Hayati Akbaş, “Özellikle Karadeniz bölgesinde burunlar çok kemerli, ucu aşağıya düşük ve normalden büyük oluyor. Biz Türk cerrahlar olarak dünyanın ve Avrupa’nın diğer ülkelerine göre çok şanslıyız. Bu konudaki tecrübelerimiz ve deneyimlerimiz çok fazla olduğu için dünyanın dört bir tarafından burun estetiği yaptırmak için insanlar Türkiye’ye geliyor” dedi.

Amerika’da 1 yılda yaptığı burun ameliyatlarını Türkiye’de 2 günde yaptığını ifade eden Akbaş, “Amerika’da yıllar önce bir yıllık çalışma sürem olmuştu. Çok az sayıda burun estetiği ameliyatı görmüştüm. Amerika’da 1 yılda gördüğüm burun estetiğini burada bazen 2 günde yaptığım da oluyor. Bu anlamda biz Türk plastik cerrahları şanslıyız. Çok sayıda problemli, kemerli, uzun, geniş veya düşük burunlarla karşılaşıyoruz. Bunları düzeltmek için çok sayıda estetik operasyonları yapıyoruz. Bu konuda deneyimlerimiz Avrupa’daki meslektaşlarımıza göre çok daha fazladır. Bu nedenle de yabancı hastalar tarafından çok fazla tercih ediliyoruz” diye konuştu.

Burun ameliyatlarında dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında da bilgi veren Akbaş, “Bu ameliyatlar mutlaka ve mutlaka estetik plastik cerrahlar tarafından yapılması gerekmektedir. Eğer bir insan burnunun şeklinden kaygı duyarak burun ameliyatı yaptırıyorsa ve aynı zamanda nefes darlığı problemi de varsa, fonksiyonel burun estetiği ameliyatı yapıyoruz. Burada hem burnun şeklini hem de burun içerisinde solunuma engel durum varsa ve burun içerisinde kıkırdak ve kemik yapılarında bir sorun varsa onları da düzeltiyoruz. Bir insan estetik kaygı ile ameliyat oluyorsa tercih edilmesi gereken branşın adı estetik plastik cerrahidir. Bazı insanlar önce burnun içini daha sonra da dışını yaptırıyorlar. Bizler asla bunu tavsiye etmiyoruz. Burun estetiği ameliyatında mutlaka burnun içi ve dışı aynı anda ve estetik plastik cerrahları tarafından yapılmalıdır. Bizim Karadeniz’de olmamız diğer bölgelere göre daha avantajlı kılıyor. Tipik Karadeniz burnu insanlar bize çok sayıda başvuru yapıyor. Bu da bizi ister istemez daha tecrübeli ve deneyimli hale getiriyor. Burun ameliyatları sadece insanın görselliğini etkilemiyor. Aynı zamanda sağlıklı nefes almayı da etkiliyor. Onun için bu olaya sadece estetik açıdan bakmayalım. Ameliyatı yaparken de bunu fonksiyonel burun ameliyatı diye de adlandırıyoruz” şeklinde konuştu.

18 yaşından önce burun estetiği ameliyatını önermediklerini ifade eden Akbaş, şunları söyledi:

“Mümkünse 18 yaşına kadar çocuğun gelişim yaşına kadar çocuğun burnuna müdahale yapılmamalıdır. Çünkü bu gelişme dönemde burna bir müdahale yapılırsa burnun büyüme merkezleri olumsuz etkilenir ve burnun tekrar şekil değiştirmesi, bozulması ortaya çıkacaktır. Onun için 18 yaşına kadar ameliyat önermiyoruz. 18 yaşından sonra eğer burunda bir şekil bozukluğu ve fonksiyonel solunum ile ilgili bir sıkıntı varsa bu operasyon yapılmalıdır. Estetik kaygı taşıyan bütün burun ameliyatları estetik plastik cerrahları tarafından yapılmalıdır.”

Yorumlar