Burun estetiği fiyatları ne kadar, ücretsiz olur mu, devlette estetik ücretli mi, fiyatlar neye göre değişir?

Burun estetiği fiyatları ne kadar, ücretsiz olur mu, devlette estetik ücretli mi, burun kemiği kaldırma kaç TL, riskleri nelerdir? Dünyanın birçok ülkesinden insan Türkiye'de burun estetiği ameliyatı olmaya geliyor. Özellikle, fiyatların uygun oluşu Türkiye'nin tercih edilmesini sağlıyor.

Google Haberlere Abone ol
Burun estetiği fiyatları ne kadar, devlette var mı

Burun estetiği fiyatları ne kadar, ücretsiz olur mu, devlette estetik ücretli mi, fiyatlar neye göre değişir, burun kemiği kaldırma kaç TL, riskleri nelerdir? Güzelliğine ve bakımına özen gösteren kadın ve erkeklerin sıklıkla başvurduğu yöntemlerden biri de burunlarındaki sorunları estetik ameliyatlarla giderkmektir. Gelişen teknolojiyle birlikte burun estetiği ameliyatları da son derece profesyonel bir şekilde yapılabiliyor. Burun şekilleri istenilen her türlü şekle sokulabiliyor. Hatta bazı burun ameliyatlarından sonra yapılan işlemler doğal burunlar kadar profesyonel görülebiliyor. Burun estetiği fiyatları doğal olarak doktora ve hastaneye göre değişkenlik gösteriyor. Ancak burun tıkanıklığı ya da görsel sorunlar yaşayanlar için tek sorun fiyat değil tabii ki; burun estetiği ameliyatını nerede, nasıl, kimlere yaptırmak gerekiyor? Burun estetiği fiyatları ne kadar, ücretsiz olur mu, devlette estetik ücretli mi, fiyatlar neye göre değişir?

Burun estetiği fiyatları 2021 ne kadar?
Burun Estetiği Ameliyatı riskli ameliyatlardan biridir.

 

Türkiye'de 2021yılı burun estetiği fiyatları hastaneler ve doktorlara göre değişiyor. Artık sıradan bir ameliyat olarak görülen burun estetiği ameliyatı hemen hemen Türkiye'nin bütün şehirlerinde yapılabiliyor. Tabii ki her şeyde olduğu gibi burun estetiğinde de en çok tercih edilen şehir İstanbul'dur.

BURUN ESTETİĞİ NEDİR?

Öncelikle burun estetiği nedir, sorusuna cevap verelim. Burun estetiği yani diğer adıyla Rinoplasti, burnu yeniden şekillendirmek için yapılan estetik ameliyatlardır. Bu operasyonlarda burun büyütülebilir veya küçültülebilir; burnun üst dudak ile olan açısı değiştirilebilir; burun ucunun konumu değiştirilebilir veya buruna alınmış herhangi bir darbe sonucu oluşan sorunlar, doğuştan gelen estetik dışı görüntü gibi kusurlar düzeltilebilir.

Rinoplasti, burun estetiği sırasında, cerrah burnu destekleyen kıkırdak ve kemiklere erişmek için, farklı teknikler kullanarak, burnun içine ya da burun üst derisine kesiler yapar. İnsizyonların yani kesilerin genellikle ameliyattan sonra görünmez olması için olabildiğince fazla burun içine yapılmaya çalışılır. İstenilen sonuca bağlı olarak, bazı kemik ve kıkırdaklar alınabilir veya doku eklenebilir (vücudun başka bir bölümünden veya sentetik bir dolgu maddesi kullanılarak). Cerrah kemiği ve kıkırdağı yeniden düzenleyip, yeniden şekillendirdikten sonra, yani burnun yapısına uygun hale getirildikten sonra son düzenlemeler yapılır.

KİMLER BURUN ESTETİĞİ YAPTIRMALI?

Burun estetiği konusu toplumda biraz yanlış algılanan bir konudur. Birçok kişi burun estetiğinin sadece görsel güzellik için yapıldığını düşünür. Evet bu görüş kısmen doğrudur; ancak burun estetiği sadece görsel güzellik için yapılmaz. 

Burun estetiği sıklıkla kişinin uyku kalitesinin düşmesine, halsizlik ve yorgunluk gibi belirtilere ek olarak kişinin solunumunun güçleşmesine neden olan yapısal bozuklukların giderilmesi için de yapılır.

Bu tür sağlık problemlerinin yanı sıra burun boyutunun kişinin yüz hatlarına uymayan büyüklükte, çöküntülü ya da eğri bir yapıda olması durumda da burun estetiği ameliyatı uygulamasıyla kişinin burnu estetik açıdan güzel bir görünüme kavuşturulur. 

Uzmanlar bu konuda şunu söylüyor: Farklı bir deyişle rinoplasti, burnuyla ilgili hem estetik hem de sağlık problemlerinin giderilmesine ihtiyaç duyan herkese yapılabilir. Rinoplasti işleminden önce teknik olarak sınırlama olmasa da kişinin yüz gelişiminin tamamlanmasının beklenmesi son derece önemlidir. Diğer bir deyişle burun estetiği yapılmadan 17-18 yaşının doldurulmuş olması önerilir. Rinoplasti uygulamalarında üst yaş sınırı ise bulunmamaktadır.

BURUN ESTEĞİ RİSKLERİ NELERDİR?

Ameliyat sırasında enfeksiyon ortaya çıkabilir. 

Önlenemeyen kanamalara maruz kalınabilir. 

Her burun ameliyatı cerrahi operasyonlar kadar risklidir. 

Anestezi altında ameliyat yapılması gerektiğinden, anesteziye bağlı riskler ortaya çıkabilir. 

Burun estetiği fiyatları 2020 ne kadar?
Burun estetiği birçok kadın için güzelliğinin olmazsa olmazı haline geldi.

 

İŞTE TÜRKİYE'DEKİ BURUN ESTETİĞİ FİYATLARI

Türkiye'de özel hastanelerde ortalama burun estetiği fiyatları şöyledir:

(Fiyatlar 2020 yılına aittir, güncel fiyatlar henüz elimize ulaşmadığından yayınlayamadık. Ancak fiyatların ortalama yüzde 15-20 civarında artmış olabileceğini tahmin ediyoruz. Bu nedenle fiyatlara bu zam oranını göze alarak bakmanızı ve bu şekilde karar almanızı öneririz.)

2017 yılında genel bir burun estetiği fiyatı ortalama 2.500 TL iken 2018 burun estetiği fiyatı 3.500TL 2019 burun estetiği ise 4.000 TL civarını buluyor.
 
Ameliyat dışında, bazen burunda yapılacak ufak bir revizyon için ortalama 500 TL ile 1000 TL arasında bir ücret alınabilmektedir.

Burundaki kemeri yok etme ameliyatları ortalama olarak 1.250 TL ile 3.5000 TL arasında değişmektedir.

Burunda hem şekil düzeltme hemde nefes ile ilgili problemlerin giderilmesi için yapılacak burun estetik ameliyatı fiyatı ise ortalama 2.000 TL ile 4.000 TL arasında değişmekte.

Burunda şekil bozukluğu yok ise sadece nefes almada sorun çıkaran et alma işlemi yapılacaksa 1.000 TL ile 1.500 TL arasında fiyatlar istenmekte.

Burun küçültme ameliyatı fiyatı ise ortalama 2.500 ile 8.000 TL arasında değişmektedir.

Tamponsuz burun estetik ameliyatları ise ortalama 2.000 TL ile 5.000 TL arasında yapılmaktadır.

Horlamayı yok eden burun estetik fiyatları ise 1.000 TL ile 3.000 TL arasında değişmektedir.

ÜNLÜ DOKTORLARDA BURUN ESTETİĞİ FİYATLARI

Özel hastanelerin dışında ünlü doktorlar tarafından yapılan burun estetiği ameliyatlarında ise fiyatlar daha da yüksek. 

Ortalama ünlü bir doktor, küçük bir revizyon işleminden ortalama 8.000 TL civarında ücret almaktadır. 

Ünlü doktorlar, burun küçültme işlemleri için ise ortalama 10.000 TL ile 30.000 TL arasında ücretler istemektedir. 

Burun kemeri yok etme ve güzelleştirme için ise ortalama 10.000 TL ile 25.000 TL arasında fiyatlar istenmekte. 

Burun estetiği fiyatları elbette sadece yukarıdaki listede yer aldığı şekilde değildir. Doktoruna, kliniğine ve hastanesine göre fiyatlar değişkenlik göstermektedir. 

Burun estetiği fiyatları 2022, burun estetiği kaç paraya yapılır, burun kemiği kaldırma kaç TL, riskleri nelerdir?
Burun tıkanıklıkları insanın hayat kalitesini en çok düşüren faktörlerden biridir. Nefes ile yaşayan insanın en hayati fonksiyonlarından birinin çalışmaması anlamına geliyor burun tıkanıklığı.

 

BURUN TIKANIKLIKLARI HAYAT KALİTESİNİ DÜŞÜRÜR 

Burun estetiği sadece görsel kaygılar nedeniyle yapılmaz. Buurun içi sorunlar da insan hayatını olumsuz yönde etkileyebiliyor. Uzmanlar, "Burun tıkanıklıkları hayat kalitesini etkileyen ciddi problemlerdendir. Bu problemlerin en önemli sebepleri ise burnun içindeki etler ve kıkırdak eğrilikleridir" diyor.

Burnun içindeki etler ve kıkırdak eğrilikleri düzeltildiğinde sorun çözülüyor.

Burun estetiği fiyatları 2022, burun estetiği kaç paraya yapılır, burun kemiği kaldırma kaç TL, riskleri nelerdir?

BURUN ESTETİĞİ SONRASI HEMEN DIŞARI ÇIKILMAZ

Burun estetiği yapanlar genellikle aceleci davranır. Yeni yüzlerini hemen görmek, arkadaşlarının ve çevresinin de görmesini istemek onların en doğal hakkıdır. Ancak yeni ameliyatlar sonrasında yapılması en riskli durumlardan biri hemen dışarı çıkmaktır.

 

AMELİYAT SONRASI DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Uzmanlar, "Ameliyattan bir hafta sonra kişiler okula ya da çok yorucu olmayan iş hayatına dönebilirler. Bu süreçte yüksek efor gerektiren hareketlerden 2-3 hafta kaçınmak, 8 hafta süreyle burnu darbe veya çarpmalardan korumak, ovuşturmak ve güneşte yakmaktan kaçınmak gerekiyor" diyor.

Burun estetiği fiyatları 2021, burun estetiği yapan birçok kişinin merak ettiği bir diğer konu ise gözlük kullanımıdır. Uzmanlar bu konuda ise tamamen iyileşme sağlanıncaya kadar 2-3 ay boyunca gözlük ayaklarının burun sırtına oturtulmaması gerektiğini söylüyor.

Uzmanların ameliyat sonrası dikkat edilmesi gerektiğini düşündüğü diğer konular ise şöyle: "Bu dönem süresince ağızdan nefes alındığı için yeterli sıvı alımı önemlidir. Yudum yudum içilen meyve suyu, su ve hafif içecekler ağızdan nefes almanın neden olduğu ağız kuruluğunu biraz olsun hafifletmeye yardımcı olacaktır. Yumuşak, kolay çiğnenen gıdalar yenilmeli, dudakları nemli tutmak için jel veya dudak kremleri kullanılmalıdır. Tamponların burunda kalma süresini de doktorunuz belirleyecektir. Ayrıca dişler dikkatlice fırçalanmalı ve sadece yumuşak bir diş fırçası kullanılmalıdır. Dudaklar büzülmemelidir."

EN ÇOK SORULAN SORULAR VE CEVAPLARI

Burun estetiği konusunda şu ana kadar en sık karşılaşılan sorular ve cevapları uzmanların değerlendirmelerine göre şöyledir:

- Burun estetiği ne zaman yapılır, yapmalı mıyım, ihtiyacım var mı?

Görsel bir değişiklik sağlayan burun estetiği genellikle isteğe bağlı yapılır. Kaza, travma gibi durumlar sonrasında da burun cerrahisine başvurulabilir. Ancak; burnun kemerli olması, uzun olması, burun ucunun düşük olması, burun deliklerinin büyüklüğü veya asimetri gibi şikayetlerden dolayı burun estetiği yapılabilmektedir.

- Burun estetiği için bir yaş sınırlaması var mı?

Burun estetiğinde yaş sınırı değil, kemik ve kıkırdak yapısının gelişimi esas alınır. 

- Kadın erkek farklılığı var mı?

Plastik cerrahide erkek ya da kadın burun estetiğinde uygulanan cerrahi prensipler aynıdır

- Ameliyat ile estetik aynı anda olur mu?

Burun eti, septum eğriliği gibi burun tıkanıklığına neden olan sorunlar, burun estetiği ile beraber eş zamanlı düzeltilebilir sorunlardır.

- Burun estetiği nasıl yapılır, ameliyatlarında hangi teknikler kullanılır?

Genel olarak burun estetiğinde kullanılan teknikler, açık teknik veya kapalı teknik cerrahi olarak ikiye ayrılmaktadır. Açık ve kapalı teknikle gerçekleştirilen cerrahilerin duruma göre avantaj ve dezavantajları bulunmaktadır. 

- Burun estetiği lokal anestezi altında yapılabilir mi?

Burun estetiği ameliyatları genel anestezi ile yapılabildiği gibi teknik anlamda lokal anestezi altında da gerçekleştirilebilir. 

- Ameliyatsız burun estetiği mümkün müdür?

Ameliyatsız burun estetiği kendi içinde bazı sorunlar sunmaktadır. Burun dolgusu, Burun ucu botoksu, İple burun ucu kaldırma. 

- Sadece burun ucu kaldırma estetiği yapılabilir mi?

Sadece burun ucu kaldırılabildiği gibi beraberinde geniş burun uçunu küçültmek gibi işlemler de yapılabilir. 

- İdeal bir burun nasıl olmalıdır?.

Sanatta bir bütünün parçaları arasındaki oranların uyumunun bir estetik sonucu vardır. Bu oran matematiksel olarak altın oran olarak nitelendirilir. Altın oran; kol ile ön kol, komşu parmak kemikleri arası gibi vücudun ve doğanın birçok canlısında gözlenmektedir. Burun estetiğinde de bu oranlara yakın oranlar elde etmek, estetik algı içinde daha hoş karşılandığı için bu kurala sadık kalınmaya çalışılır.

- Burun estetik ameliyatlarının bir mevsimi var mıdır?

Burun estetik ameliyatlarının genel anlamda bir mevsimi yoktur.

- Burun estetik ameliyatları kaç saat sürüyor?

Burun estetik ameliyatları yapılacak operasyona bağlı değişmektedir. Septum eğriliği ya da farklı sorunları yoksa operasyon 2-2,5 saat sürebilmektedir. Komplike cerrahilerin süresi 6-7 saate kadar sürebilmektedir.

- Burun estetik ameliyatında kanama çok olur mu?

Burun estetiğinde milimetrik işlemler yapıldığı için ameliyatlarda kanama olması hiç istenmemektedir. Kanayan bir burun için bu tür hassas cerrahi işlemlerin yapılmaya çalışması, cerrahın işini zorlaştırabileceği gibi operasyon sonrasındaki şişlik ve morlukları da artırır. Bu sebeple atravmatik yöntem denilen kanamanın en az olduğu burun kıkırdak zarı ve kemik zarının altından girilerek yapılan teknikler tercih edilir.

- Burun estetiği ameliyatı sonrası yara izi kalır mı?

Burun estetik ameliyatlarında kullanılan açık teknik de burun delikleri arasında küçük bir kesi ile açılarak gerçekleştirildiği için, burun estetiği sonrası burnunuzun bu kısımda çok hafif bir iz kalma ihtimali bulunmaktadır. 

- Burun estetiği sonrası oluşan şişlik ve morluklar ne kadar zamanda geçer?

Ameliyattan sonraki 2. gün genellikle şişlikler ve ödem en üst seviyede olur. Hastaların çoğunluğunda ödemin büyük kısmı 1 haftada geçerken, ödemin az bir kısmı 3 aya kadar sürebilmektedir.

- Burunda çöküntü oluşması nedir?

Burun estetiği operasyonunda burun sırtını destekleyen kıkırdağın ve kemiğin fazla alınması veya iyi desteklenmemesi gibi durumlarda, burun sırtında şişlikler azaldıkça ortaya çıkan bir durumdur. Burun çökmesinin yaşandığı durumlarda kaburgadan kemik alınmasına kadar varan revizyon ameliyatlarına gereksinim duyulabilir.

- Burun ucu düşmesi nedir?

Burun ile dudak arasındaki açının zamanla azalması, burun ucu yüksekliğinin kaybı, burun ucu düşmesi olarak değerlendirilir. 

- Burun ameliyatlarından sonra koku alma kaybı olur mu?

Burun estetiği sonrasında geçici koku sorunları yaşanabilir. 

- Burun estetiği ameliyatı sonrasında nelere dikkat edilmelidir?

  1. Burun estetiği ameliyatı sonrası en çok dikkat edilmesi gereken konuların başında; travmalara dikkat etmek, eğilerek ayakkabı bağcıklarını bağlamak gibi baş bölgesinde kan basıncını artırabilecek durumlar ve aktivitelerden uzak durmak gerekir.
  2. Ameliyat sonrası burnunuzu travmalardan korumak ve şişlikleri azaltmak için yatarken yastık ile başı mümkün olduğu kadar yükseltmek önerilir.
  3. Kan sulandırıcı ilaç ve yiyeceklerden uzak durulmalıdır.
  4. Burun estetiği ameliyatı sonrasında bir süre spor yapılmamalıdır. 10 gün normal aktivitelerden, 3 hafta ise ağır sporlardan uzak durulmalıdır.
  5. Ameliyattan sonrası burnunuzu koruyan alçı ya da atellerin ıslanmamasına özen gösterilmelidir. Burun estetiği sonrası bir süre banyoda baş kısmının yıkanmaması önerilir.
  6. Travmalardan uzak durulmalıdır.
  7. Doktorun tavsiye edeceği süre kadar burun estetiği ameliyatı sonrası gözlük kullanılmamalıdır.
  8. Düzenli beslenmek ve düzenli uyumak iyileşme sürecini hızlandırmaktadır.
  9. Dişlerin sert ve hızlı fırçalanması, burun tabanında hassasiyete neden olabilir.

 

TÜRKİYE BURUN ESTETİĞİ KONUSUNDA AVRUPA'NIN ÖNÜNDE

Öte yandan burun estetiği ameliyatı konusunda "nerede burun estetiği yaptırsam" tereddüdü yaşayanlar için de önemli bir veriye sahibiz. İmkanı olan birçok kişi bu tür cerrahi müdahaleleri yurt dışında ABD ve Avrupa ülkeleri gibi yerlerde yaptırmayı düşünebilir. Ancak unutulmamalıdır ki Türkiye son yıllarda bu alanda muhteşem bir hamle yapmış durumda. Burun estetiği konusunda Türkiye halihazırda Avrupa ülkelerini geride bırakmış durumdadır.

Avrupa Burun Cerrahisi Derneği Başkanı ve estetik plastik cerrahisi uzmanı Prof. Dr. Nazım Çerkeş, Türkiye'nin burun estetiği konusunda geldiği noktayı "Türkiye, burun estetiği ve cerrahisiyle ilgili en büyük gelişmeleri yakalayan ve bu konuda dünyada en önde olan ülke. Bunu gururla söylemek istiyorum." sözleriyle ifade ediyor.

Çerkeş, 6 yıldan beri canlı cerrahi kursları düzenlediklerini, yurt dışından çok sayıda plastik cerrah ile kulak, burun, boğaz cerrahının ameliyat öğrenmek için Türkiye'ye gelmek istediğini söyledi.

Burun estetiği konusunda Prof. Dr. Nazım Çerkeş, "Türkiye, burun estetiği ve cerrahisiyle ilgili en büyük gelişmeleri yakalayan ve bu konuda dünyada en önde olan ülke. Bunu gururla söylemek istiyorum." diyor.

BURUN ESTETİĞİ DEVLETTE ÜCRETLİ Mİ?

Burun estetiği ameliyatları genel olarak özel sektörde yapılıyor. Ancak ağır hasarlı burunların estetik amaçlı değil de tedavi amaçlı ameliyatları devlet hastanelerinde ve üniversitelerinde ücretsiz bir şekilde yapılabilir.

 

 

Yorumlar

Güldane emektar Burnumda kemik dalması oldu çoçumun kafası burnuma geldi amaliyat olduydum bu yüzden afif kayma ve kemik dalması oldu sadece burnumu düzeltirmek istiyorum şekil deyil fiyatını örenmek istiyorum
farid khorshid Burun şeklimde geniş burun ucu ile geniş ve uzun problemlerim var ve kalın cildim va
Mehmet Merhaba
sumev türkiye cumhuriyeti olaark ihtiyacımız olan tek şey bedave burun estetiği
sude peki devlet hastanesinde ne kadardır kemerli bir burun için ???? yaptıranlar yanıtlasın lütfen ...