Burun Estetiği Avantajları ve Dezavantajları

Burun estetiği nedir? Burun estetiği avantajları ve dezavantajları nelerdir? Kimlere yapılabilir? Zararları ve yararları nelerdir?

Google Haberlere Abone ol
Burun Estetiği Avantajları ve Dezavantajları

Burun estetiği avantajları ve dezavantajları farklılık gösteriyor. Bu noktada daha evvel hiç burun estetiği yaptırmayan kişiler bu konuda araştırma yapıyor. Burun estetiği operasyonları artık günümüzde çok yaygın bir hale gelmiştir. Burun şeklinden şikayetçi olan herkes bu operasyonlara başvuruyor. Bu operasyonların hem faydaları hem de zararları bulunuyor. Hastalar operasyon öncesinde bu konu hakkında fikir sahibi olmak üzere detaylı bir araştırma yapabilir. Eğer siz de bu konuda araştırma yapıyorsanız aradığınız soruların cevaplarını içeriğimizde bulabilirsiniz.

Burun ameliyatlarına karar vermeden önce bu hakkında tüm detayları bilmeniz işinize yarayacaktır. Özellikle de risk faktörleri konusunda bilgi sahibi olarak operasyonları yaptırmanız gerekiyor. Bu nedenle de burun estetiğine dair tüm soruların cevaplarını hazırladık.

Burun Estetiği Avantajları ve Dezavantajları
Burun Estetiği Avantajları ve Dezavantajları

 

Burun estetiği nedir? Burun estetiği avantajları ve dezavantajları nelerdir? Kimlere yapılabilir? Zararları ve yararları nelerdir? Gibi tüm soruların yanıtları sizlerle…

BURUN ESTETİĞİ NEDİR?

Burun ameliyatlarının faydalarını ve zararlarını aktarmadan önce Burun estetiği nedir sorusuna kısaca yanıt verelim. Burun estetiği operasyonları cerrahi birer işlemdir. Burun yapısında sorun olanlar, estetik kaygı yaşayanlar için uygulanır. Burundaki şekil bozukluğunun giderilerek hastanın yüzüne en uygun hale getirilmesini hedefleyen operasyonlar olduğunu söylemek mümkündür. Tıp dilinde rinoplasti operasyonları olarak adlandırılır.

Ancak her burun ameliyatı aynı değildir. Daha doğrusu bu ameliyatların yöntem ve teknik açısından bazı temel farklılıkları bulunuyor. Bu farklılıklar ise hastanın talebine, mevcut burnun durumuna göre değişiyor. Operasyon öncesi doktor tarafından gerekli analizler yapılır. Bu analizler ve hastanın talebi ışığında hangi ameliyat yönteminin yapılacağına karar verilir.

BURUN ESTETİĞİ KİMLERE YAPILIR?

Burun estetiği ameliyatları genel olarak burun şeklinde deformasyon olan kişilere uygulanıyor. Şekil bozukluğu ya da deformasyonlar doğuştan ya da sonradan gelişebilir. Her iki durumda da hastaların talep etmesi ve ameliyatlar için gerekli koşulları taşımaları halinde uygulama yapılabilir. Burun estetiği yaptıranlar genelde şu şikayetleri olan kişilerdir:

  • Burnunda kemer yapısı olanlar,
  • Burun ucu düşüklüğü olan kişiler,
  • Burnu aşırı etli ve kaba olanlar,
  • Burnundan çeşitli nefes alma sorunları olanlar (burun deliklerinden kaynaklı vb.),
  • Burnunun daha küçük olmasını isteyenler,
  • Burnunda doğum sırasında ya da sonrasında deformasyon oluşan hastalar,
  • Kırık çıkık neticesinde mevcut burun şekli bozulan kişiler bu operasyonu yaptırmak isterler.

Tüm bu durumlarda burun estetiği operasyonlarına başvurabilirsiniz. Ancak operasyonlardan önce doktorlar hastalara bir dizi tetkikler yapıyor. Bu tetkik sonuçlarının ameliyat için elverişli olması halinde operasyon uygulanıyor. Örneğin; şeker hastalığı ve benzeri durumlarda doktorun inisiyatifine göre burun estetiği uygulanmayabilir. Yani burun ameliyatları sadece hastaların taleplerine göre şekillenmiyor.

BURUN ESTETİĞİ AVANTAJLARI NELERDİR?

Burun ameliyatlarına karar vermeden evvel her hastanın aklında çeşitli soru işaretleri olabilir. ‘Burun estetiği ameliyatı ölüm riski var mı?’ ya da ‘Ne gibi faydaları var?’ gibi sorular bunların başında yer alıyor. Yüz bölgesi estetik anlamda güzelliği ön plana çıkaran bölgedir. Yüzün daha güzel görünmesini sağlayan bütünün parçalarından biri de burundur. Bu nedenle burunda şekilsel bozukluklar olması yüzün istenmeyen bir görüntüye sahip olmasına neden olur. Bu gibi durumlar hastaların psikolojik anlamda olumsuz etkilenmesine ve özgüven sorunu yaşamasına neden oluyor. Burun estetiği avantajları için en başta öz güvenin geri kazanılmasını sağlamasıdır diyebiliriz. Diğer avantajları ise şu şekildedir:

  • Ameliyatlar sonucunda burun, hastanın istediği şekle dönüşür.
  • Burun estetiği operasyonundan sonra hastanın yüz tipine uygun bir buruna sahip olmasını sağlanmış olur.
  • İstediği burun şekline kavuşan hastalar psikolojik anlamda daha iyi hisseder.
  • Hastalarda özgüvenin geri gelmesini ve hastanın daha mutlu olmasını sağlar.
  • Kişinin daha güzel görünmesini sağlaması gibi tüm bu sıraladıklarımız burun estetiği avantajları için en önemli olanlarıdır.

Ebetteki operasyonların avantajları bunlarla sınırlı değildir. Çoğu zaman burun sağlığı açısından da oldukça başarılı sonuçlar verdiğini söylemek de mümkündür.

BURUN ESTETİĞİ DEZAVANTAJLARI NELERDİR?

Burun ameliyatlarından önce hastalar daha çok ne gibi zararları olduğunu merak ediyor. Özellikle de burun kılcal ve sinir damarlarından oluşan komplike ve hassas bir organ olduğu için pek çok hasta endişe duyabiliyor. Genel olarak çok büyük risk taşımayan operasyonlar olduğu söylense de bazı burun estetiği dezavantajları şunlardır:

  • Operasyon genel anestezi ile yapılır. Nadir olmakla beraber tüm tetkiklere rağmen anesteziye karşı alerjik reaksiyonlar açığa çıkabilir.
  • Enfeksiyon oluşumu olabilir.
  • İç kanama ve benzeri durumlar da nadir olmakla beraber risk faktörleri arasında yer alır.
  • Ameliyatın yapıldığı bölgede kalıcı hissizlik durumu görülebilir.
  • Operasyon bölgesinde ameliyat sonrası uyuşukluk hissi kalıcı bir hale gelebilir.

Hem risk faktörleri hem de burun estetiğinin zararları kısaca bu şekilde ifade edilebilir. Ancak tüm bunların sadece birer faktör olduğunu unutmamalısınız. Ayrıca risk faktörlerinin açığa çıkmasındaki en önemli etken yanlış doktor seçimidir. Eğer burun ameliyatlarında gerçekten başarılı olan doktorları bulup tercih ederseniz risk faktörleri neredeyse sıfıra inecektir.

BURUN ESTETİĞİ FİYATLARI

Burun ameliyatları hakkında zarar ve yararları sıraladık. Bunun yanı sıra fiyat detayları da sıklıkla merak ediliyor. Kısaca burun estetiği fiyatları hakkında da bilgi verelim. Burun estetiği operasyonlarının birden fazla türü bulunuyor. Bunlar açık ameliyat, kapalı ameliyat ya da ameliyatsız operasyonlar olabilir. Tümünde sunulan fiyat detayları ise oldukça farklılık gösteriyor. Bu nedenle de kesin ve net bir rakam vermek mümkün değildir. Eğer ameliyatlar için net fiyat bilgisi almak istiyorsanız tercih edeceğiniz doktor ve bağlı bulunduğu hastane ile doğrudan irtibata geçebilirsiniz.

Burun ameliyatı olmayı düşünenler için burun estetiği avantajları ve dezavantajları, fiyatları, riskleri gibi tüm konuları aktardık. Operasyonlar hakkında aklınıza takılan farklı sorular varsa mutlaka doktorunuza sormayı unutmamalısınız.

 

Yorumlar