Bursluluk sınavı ne zaman İOKBS 2024 başvuru tarihi belli oldu

Bursluluk sınavı ne zaman sorusunun cevabı belli oldu. İOKBS 2024 için başvuru yapmaya hazırlanan öğrencilerin merakla bekledikleri gün geldi. Başvuru kılavuzunun yayımlanmasıyla birlikte başvuru süreci de başladı.

Google Haberlere Abone ol
Bursluluk sınavı ne zaman başvuru tarihi belli

Bursluluk sınavının ne zaman yapılacağına dair meraklı sorular cevabını buldu. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan 2024 İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) başvuru kılavuzu ile bursluluk sınavının başvuru tarihleri açıklandı. Resmi ve özel ortaokullar, imam hatip ortaokulları ile özel eğitim ortaokullarının 5, 6, 7 ve 8'inci sınıfları ve ortaöğretim kurumlarının hazırlık, 9, 10 ve 11'inci sınıflarında eğitim gören öğrencilere yönelik bursluluk sınavı, 2024 yılında da öğrencilere destek olmaya devam ediyor.

BAŞVURU VE SINAV TARİHLERİ

Başvuru Dönemi:

  • Başlangıç: 13 Şubat 2024
  • Bitiş: 1 Mart 2024

Sınav Tarihi: 21 Nisan 2024, Pazar

KATILIM KOŞULLARI VE SINAV DETAYLARI

Yurt dışında e-Okul sistemine kayıtlı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğrenciler ve KKTC vatandaşı öğrenciler, sınav başvurularını belirtilen tarihler arasında yapabilecekler. Sınav, öğrencilerin eğitim seviyelerine uygun olarak Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından belirlenen kazanımlar kapsamında gerçekleştirilecek.

  • 5, 6, 7 ve 8. Sınıf Öğrencileri: Dörder seçenekli 80 soru, 100 dakika süre.
  • Hazırlık ve 9, 10, 11. Sınıf Öğrencileri: Dörder seçenekli 100 soru, 120 dakika süre.

SINAV GİRİŞ BELGELERİ VE SONUÇLAR

Sınav giriş belgeleri, sınav tarihinden en az 7 gün önce www.meb.gov.tr adresinden edinilebilecek. Sınav sonuçları ise 17 Mayıs 2024 tarihinde aynı web adresi üzerinden açıklanacak.

EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA DEĞİŞİKLİK

Geçmiş yıllarda öğretim yılı bitiminden sonra yapılan bursluluk sınavları, koronavirüs salgını sebebiyle eylül ayına ertelenmişti. 2024 yılı için alınan karar ile sınav, eğitim öğretim yılı sona ermeden, 21 Nisan 2024 tarihinde yapılacak. Değişiklik, öğrencilere yaz tatili öncesinde güncel bilgileriyle sınava girebilme imkanı sunuyor.

Sınav, öğrencilere maddi destek sağlamanın yanı sıra, eğitimde fırsat eşitliğini teşvik etmeyi amaçlamaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı, sınavın detayları ve başvuru koşulları hakkında daha fazla bilgi için resmi internet sitesini ziyaret etmeyi öneriyor.

Yorumlar