Bursluluk sınavı hangi okulda girilecek 2021?

Bursluluk sınavı hangi okulda girilecek 2021 yılı için daha önce yapılması planlanan ancak ertelenen sınava girecek öğrenciler giriş yerlerini merak ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı sınava giriş belgelerini kendi resmi sitesinden açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Bursluluk sınavı hangi okulda girilecek 2021?

Bursluluk sınavı hangi okulda girilecek 2021 yılı İOKBS sınavına nerede girilecek, giriş belgeleri açıklandı mı, giriş yerleri ve girilecek okullar belli oldu mu soruların cevapları öğrenciler ve velileri tarafından merak ediliyor. 

Milli Eğitim Bakanlığı bu yıl bursluluk sınavına katılacak olan adaylar için kılavuzu yayınlamıştı. Yayınlanan kılavuza göre sınav tarihi ve sonuçlarının açıklanacağı tarihler de belli olmuştu. Sınav giriş belgelerinin erişime açılacağı tarihi bekleyen adaylar 2021 Yılı İOKBS Sınavı'nın ertelendiğini öğrenince kısa süreli bir şaşkınlık yaşadı.

Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından E-34878943-480.02-23912096 sayılı 9 Nisan 2021 tarihli İOKBS Sınav Tarihi konulu Genel Müdür V. Bakan a. Dr. Murat İLİKHAN imzalı resmi yazıda ''Genel Müdürlüğümüzce yurt içi ve yurt dışı sınav merkezlerinde uygulanacak olan İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS)'nın, 25 Nisan 2021 tarihinde yapılacağı ilan edilmişti. Ancak, son dönemde Koronavirüs (Covid-19) salgının artış göstermesi sebebiyle alınması gereken tedbirler kapsamında, adı geçen sınav 09.04.2021 tarihli ve E-34878943-480.02-23895169 sayılı Bakan Makam Oluru ile ileri bir tarihte yapılmak üzere iptal edilmiştir. Söz konusu ertelemenin sınav kapsamındaki tüm okullarınıza bildirilerek, sınava başvuru yapan öğrencilere duyurulması gerekmektedir.'' denilmiştir.

Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından E-34878943-480.02-26949794 sayılı 23 Haziran 2021 tarihli İOKBS Sınav Tarihi konulu Genel Müdür Bakan a. Dr. Sadri ŞENSOY imzalı resmi yazıda ''İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS)'nın, yurt içi ve yurt dışı sınav merkezlerinde 5 Eylül 2021 tarihinde gerçekleştirilmesi Genel Müdürlüğümüzce uygun mütalaa edilmektedir.'' denilmiştir.

Öğrencinin sınav giriş yeri, salonu, sıra numarası, alacağı sınav tedbir hizmeti gibi bilgiler sınav tarihinden en az 7 gün önce www.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır. Fotoğraflı sınav giriş belgesi elektronik ortamda okul müdürlükleri tarafından alınacak, mühürlenerek onaylandıktan sonra öğrencinin sınava gireceği salon ve sırada hazır bulundurulacaktır.

bursluluk sinavi hangi okulda girilecek 2021
İOKBS SINAVI 5 EYLÜL'DE YAPILACAK

 

Fotoğraflı sınav giriş belgesinde öğrencinin kimlik bilgileri ile sınava gireceği sınav bölgesi (il/ilçe), bina, salon ve sıra bilgileri yer alacaktır. Öğrenci, fotoğraflı sınav giriş belgesinde yer alan sınav bölgesinde, binada, salonda ve sırada sınava girecektir.

Doğal afet, yangın, karantina ve benzeri olağanüstü durumlarda Bölge Sınav Yürütme Komisyonunun teklifi üzerine ÖDSGM’nin uygun görüşü ile öğrencinin sınav yeri değiştirilebilecektir.

MEB İOKBS BURSU NE KADAR?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen İOKBS burs miktarı öğrenciler tarafından merak edilen bir diğer konudur. İOKBS bursu Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirleniyor. 2021 İOKBS burs miktarı henüz açıklanmazken geçtiğimiz yıl İOKBS burs miktarı aylık 260.40 TL idi.

2021 yılının ilk altı ayı 340 lira, ikinci 6 ayında ise 370 lira olacağı tahmin ediliyor.

MEB 2021 DİĞER SINAV TAKVİMLERİ

MEB'in diğer sınav takvimi ve sınav tarihleri ise şöyle:

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2021 sınav takvimini yayınladı.

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılacak merkezi sınav 6 Haziran'da olacak.

Açık öğretim ortaokulu, açık öğretim lisesi ve açık öğretim imam hatip lisesi ile mesleki açık öğretim lisesi ikinci dönem sınavları 27-18 Mart'ta yapılacak.

İlköğretim ve ortaöğretim kurumları bursluluk sınavı ise 25 Nisan'da.

Açık öğretim ortaokulu, açık öğretim lisesi, açık öğretim imam hatip lisesi ve mesleki açık öğretim lisesi üçüncü dönem sınavı 3-4 Temmuz'da gerçekleştirilecek.

Bu okulların birinci dönem sınavı ise 4-5 Aralık'ta olacak.

Motorlu taşıt sürücü kursiyerleri e-Sınavı ile kalfalık ve ustalık teorik e-Sınavları, haftanın yedi günü 81 ildeki e-Sınav salonlarında randevulu sistemle gerçekleştirilecek.

 

Yorumlar

Bilinmez devlet okullarda bursluluk sınavı var mı