Bursa'ya 4 minareli cuma camisi

- Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son Bursa ziyaretinde "Muhteşem bir cami yapalım. Burası Bursa, o kadar yakışır." sözleri üzerine başlatılan çalışma neticesinde Uludağ Üniversitesi Görükle Yerleşkesi'ne yapılması kararlaştırılan caminin inşaatı başlayacak - Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe: - "Bursa'nın her yerinden görülebilecek bu cami toplam 10 bin metrekare alana inşa edilecek. Cami, 6 bin 400 metrekare kapalı alana sahip olacak"

Google Haberlere Abone ol
Bursa'ya 4 minareli cuma camisi

BURSA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 5 Nisan'da eski Bursa Atatürk Stadyumu'nda düzenlenen toplu açılış töreninde, "Muhteşem bir cami yapalım. Burası Bursa, o kadar yakışır." sözleri üzerine Bursa Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle Uludağ Üniversitesi (UÜ) bahçesine yapılmasına karar verilen caminin temeli atılacak.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, UÜ'nün merkez Nilüfer ilçesindeki Görükle Yerleşkesi'ndeki inşaat alanını inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, burada yaptığı konuşmada, hayırseverlerin de katkılarıyla Bursa'ya dev bir eser kazandırıldığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın referandum öncesi yaptığı son Bursa ziyaretinde, tarihi camilerle donatılmış Bursa'ya bu döneme ait büyük bir eser bırakmak için halkın toplanacağı büyük bir cuma camisinin yapılmasını istediğini aktaran Altepe, şöyle devam etti:

"Büyük bir cami için en uygun yer, UÜ Görükle Kampüsü'nde bulundu. Yine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talebiyle 4 minareli yapılacak külliye şeklindeki caminin kubbe yüksekliği 41,7 ve minare yüksekliği 75,8 metre olacak. Bursa'nın her yerinden görülebilecek bu cami, toplam 10 bin metrekare alana inşa edilecek. Cami, 6 bin 400 metrekare kapalı alana sahip olacak. Açık ve kapalı alanlarda aynı anda 20 bin kişinin ibadet edebileceği külliye bünyesinde bin 500 kişilik konferans salonu da yer alacak."

Altepe, caminin yapılacağı alanda hafriyat çalışmalarının tamamlandığını ve temel atma aşamasına gelindiğini ifade ederek Vali İzzettin Küçük, Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay ve hayırsever işadamlarının da katkılarıyla kısa zamanda caminin kente kazandırılacağını sözlerine ekledi.

UÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Yücedoğru da cami için devlet bütçesinden hiçbir harcama yapılmadığına dikkati çekerek bu konuda katkı sağlayan Büyükşehir Belediyesi ve hayırseverlere teşekkür etti.

Yorumlar