Bursa'dan Doğu Gutalılara yardım eli

- Bursa Samsun Dernekleri Federasyonunca Doğu Guta'ya 4 tır yardım malzemesi gönderildi

Google Haberlere Abone ol
Bursa'dan Doğu Gutalılara yardım eli

BURSA (AA) - Bursa Büyükşehir Belediyesinin destekleri kapsamında Bursa Samsun Dernekleri Federasyonu (SAMDEF) tarafından toplanan 4 tır dolusu yardım malzemesi, Suriye'nin Doğu Guta bölgesine gönderildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Doğanbey Otopark'ı önünde Suriye'de Beşşar Esed rejimi ve destekçilerinin abluka altında tuttuğu Şam'ın Doğu Guta bölgesindeki halka yardım malzemelerinin gönderilmesi için düzenlenen törende, güzel ve hayırlı bir işin yanında olmanın kendilerini mutlu ettiğini belirtti.

Türkiye'nin sadece Müslüman ülkelere yardım göndermediğini vurgulayan Aktaş, şunları söyledi:

"Türkiye, Müslüman olmayan Kore'ye dahi savaşta yardım etmek için asker göndermiştir. Çok sayıda Müslüman ülkeye 'hızır' gibi yetişiyor. SAMDEF, ecdada yaraşır bir hareket sergiledi. Tüm mazlum coğrafyalara millet ve ülke olarak destek vermeye devam edeceğiz. Dernekler elbette gelenek ve göreneklerimizi devam ettirmelidir. Bunun yanında mazlum coğrafyaya sahip çıkmalıyız. Ankara'dan aldığım bilgilere göre, Suriye'ye 180 bin geri dönüş olmuş. Allah kimseyi vatanından ayırmasın. Bülbülü altın kafese de koysanız 'Yuvam' der. Herkes yuvasında değerlidir. Yıllarca aynı oyunları bizlere de yaptılar. Çok şükür cılız girişimden öteye gidemediler. Bu aziz millete yapmaları da mümkün değil. Gayri safi milli hasıla kıyaslandığında, kişi başı yardımda Türkiye birinci sırada bulunuyor. Allah bu milletin yüzünü eğdirmesin."

Bursa SAMDEF Genel Başkanı Savaş Otruş da Ortadoğu'da yaşanan katliama seyirci kalamadıklarını ve mazlumlara imkanları dahilinde 4 tır yardım malzemesi hazırladıklarını kaydetti.

Konuşmaların ardından, Bursa Samsun Girişimci İşadamları Derneği (SAMGİAD) Başkanı Erol Beker, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Bülent Temelli, iş adamları ve vatandaşların da bulunduğu alandan, dualar eşliğinde yardım malzemesi taşıyan tırlar Doğu Guta'ya uğurladı.

Yorumlar