Bursa'da tarım ve hayvancılık fuarları

- "15'inci Uluslararası Tarım, Tohumculuk, Fidancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı" ile "10'uncu Uluslararası Hayvancılık ve Ekipmanları Fuarı" yarın açılacak - TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ Genel Müdürü Ersözlü: "50 ülkeden organize edilen yabancı alım heyetleri, yurt içinden neredeyse tüm şehirlerden gelecek iş adamlarıyla sektörün ticari iş hacmine katkı sağlamasını hedefliyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Bursa'da tarım ve hayvancılık fuarları

BURSA (AA) - TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ'nin Türk Tarım Alet ve Makineleri İmalatçıları Birliği (TARMAKBİR) iş birliğiyle düzenlediği "Bursa 15'inci Uluslararası Tarım, Tohumculuk, Fidancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı (BURTARIM 2017)" ile "Bursa 10'uncu Uluslararası Hayvancılık ve Ekipmanları Fuarı" yarın kapılarını açacak.

Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde, 11-15 Ekim'de gerçekleştirilecek fuarlarla ilgili bir otelde basın toplantısı düzenleyen TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ Genel Müdürü İlhan Ersözlü, fuarların 7 salon ve 75 bin metrekare açık sergi alanında gerçekleştirileceğini belirtti.

Ersözlü, geçen yıl 48 ülkeden 305 bin ziyaretçiye ev sahipliği yapan fuarların traktör ve tarımsal mekanizasyon satışlarına büyük katkı sağladığını hatırlatarak, bu yıl da 300 binden fazla ziyaretçiyi TÜYAP Bursa çatısı altında ağırlamayı hedeflediklerini bildirdi.

İlhan Ersözlü, bu yılki fuara 420 firma ile bin 216 markanın katılacağını belirterek, "Traktörden fidana, süt sağım sitemlerinden sulama sistemlerine kadar geniş ürün grubunu barındıran fuarlar, modern tarımın tüm süreçlerini gözler önüne seriyor. Düzenlenecek fuarlarla 50 ülkeden organize edilen yabancı alım heyetleri, yurt içinden neredeyse tüm şehirlerden gelecek iş adamlarıyla sektörün ticari iş hacmine katkı sağlamasını hedefliyoruz. Bursa Tarım ve Hayvancılık Fuarlarına tüm ilgilileri bekliyoruz." diye konuştu.

- Binin üzerinde yabancı katılımcı bekleniyor

Fuarlar, TÜYAP yurt dışı ofislerinin çalışmaları, Ekonomi Bakanlığı ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) organizasyonuyla Afganistan, Almanya, Avustralya, Azerbaycan, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Bosna Hersek, Bulgaristan, Cezayir, Etiyopya, Fas, Filistin, Fransa, Gürcistan, Hindistan, Hırvatistan, Irak, İran, İsrail, İspanya, İtalya, Kanada, Karadağ, Katar, Kuveyt, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kosova, Lübnan, Macaristan, Makedonya, Mısır, Moldova, Özbekistan, Pakistan, Polonya, Portekiz, Romanya, Rusya, Slovenya, Singapur, Sırbistan, Sudan, Suudi Arabistan, Tunus, Türkmenistan, Ukrayna, Umman, Ürdün, Yunanistan ve Yeni Zelanda'dan binin üzerinde iş adamına ev sahipliği yapacak.

Ayrıca 78 şehirde organize edilen 2 bine yakın otobüsle, sektör ilgililerinin ve profesyonellerin fuara katılımı sağlanacak.

KOSGEB ve BTSO desteğiyle 12 Ekim Perşembe günü Uludağ Konferans Salonu'nda, yurt dışından gelen iş adamlarıyla katılımcı firmalar arasında ikili iş görüşmeleri düzenlenecek.

Fuarlarla eş zamanlı TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi ve Bursa Ziraat Odaları iş birliğinde akademisyen, üretici, üretici örgütleri ve ziraat mühendislerinin katılımıyla bu yıl 4'üncü kez "Gıda Güvenliği ve Tam Bağımsızlık İçin Tarım" temalı Bursa Tarım Paneli organize edilecek.

Yorumlar