Bursa'da okullar tatil mi 2023 son dakika

Bursa'da okullar tatil mi sorusu deprem haberi sonrasında öğrenciler tarafından merakla sorulmaya başladı.

Google Haberlere Abone ol
Bursa'da okullar tatil mi 2023 son dakika

Bursa'da okullar tatil mi 2023 son dakika bir gelişme var mı sorusu deprem haberleri sonrasında öğrenciler ve velileri tarafından merakla soruluyor.

BURSA'DA OKULLAR TATİL Mİ?

Bursa'nın Mudanya ilçesinde gündüz saatlerinde yaşanan 5.1 büyüklüğündeki deprem paniğe neden oldu. 

Deprem sonrasında kent genelinde panik yaşandı.

Son günlerde olumsuz hava şartlarının da etkili olduğu Bursa'da öğrenciler başta olmak üzere birçok kişi okulların tatil edilip edilmediğini soruyor.

Okulların tatil olması için hava şartlarının eğitimi engel olacak derecede kötü olması gerekiyor. 

Peki, hava durumu nasıl? Bakalım... 

Son meteorolojik tahminlere göre, bölge genelinde parçalı bulutlu bir hava durumu hakim olacak. Özellikle akşam saatlerinde Bursa, Bilecik, Kütahya ve Eskişehir'in bazı kesimlerinde sağanak yağışlar bekleniyor.

Hava Sıcaklığı ve Rüzgar Durumu Mevcut hava sıcaklığındaki önemli bir değişiklik beklenmezken, rüzgarın kuzeydoğu ve doğu yönlerden esmesi bekleniyor. Özellikle Bursa'nın kıyı kesimlerinde rüzgarın hızı 30-50 km/saat arasında değişebilir. 

İl ve İlçelerde Hava Durumu Bursa ve Eskişehir il ve ilçelerinde hava durumu değişkenlik gösteriyor. Odunpazarı, İnönü, Sarıcakaya, Seyitgazi, Tepebaşı ve Mihalgazi gibi Eskişehir ilçelerinde akşam saatlerinde sağanak yağış beklenirken, diğer ilçelerde daha çok parçalı bulutlu bir hava hakim olacak. Bursa'nın hemen hemen tüm ilçelerinde ise akşam saatlerinde sağanak yağışlar görülecek. Özellikle Uludağ gibi yüksek kesimlerde sıcaklıkların daha düşük olması bekleniyor.

Sağanak Yağışlara Dikkat! Bu meteorolojik durum, özellikle akşam saatlerinde dışarıda olacak vatandaşlar için önemli. Sağanak yağışlar nedeniyle ıslanmamak ve olası su baskınlarına karşı tedbirli olmak gerekiyor. Özellikle Bursa ve Eskişehir gibi yağışın etkili olacağı bölgelerde, sürücülerin daha dikkatli olmaları ve trafikte yavaş hareket etmeleri öneriliyor.

Sonuç ve Öneriler Bu hafta için genel olarak parçalı bulutlu bir hava durumu beklenirken, akşam saatlerinde sağanak yağışların etkili olacağını unutmamak gerekiyor. Hava durumunun günlük aktiviteler üzerinde etkisi büyük olabileceğinden, dışarı çıkacak olanların yanlarında şemsiye bulundurması faydalı olacaktır. Ayrıca, sürücülerin yağışlı hava koşullarında daha temkinli sürüş yapmaları önem taşıyor.

Hava durumuna bakıldığında okulların tatil edilmesini gerektirecek bir durumun olmadığı görülüyor.

Dolayısıyla Bursa veya çevre illerinde 5 Kasım 2023 Salı günü okullar tatil değil. 

Kaynak: SONHABERLER.COM

Yorumlar