Bursa Damızlık Birliği seçim sonuçları

Bursa Damızlık Birliği seçim sonuçları sürpriz şekilde sonuçlandı. Yılların başkanı seçimi kaybetti, yeni isim başkanlık koltuğuna oturdu. İsmail Anıl ile Sencer Solakoğlu yarıştı. Peki, kim kazandı? Yeni başkan Sencer Solakoğlu kimdir, nerelidir, kaç yaşında?

Google Haberlere Abone ol
Bursa Damızlık Birliği seçim sonuçları

Bursa Damızlık Birliği seçim sonuçları belli oldu mu, kim kazandı sorusu bu aralar merakla soruluyor. Uzun yıllardır birliğin başında bulunan başkanın sürpriz bir şekilde kaybettiği seçimde yeni başkan kim oldu? Bursa Damızlık Birliğinin yeni başkanı kim oldu?  İsmail Anıl ile Sencer Solakoğlu arasındaki yarışı kim kazandı? Yeni başkan Sencer Solakoğlu kimdir, nerelidir, ne iş yapıyor?

BURSA DAMZLIK BİRLİĞİ SEÇİM SONUÇLARI

Bursa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği seçimlerini TÜSEDAD Başkanı Sencer Solakoğlu kazandı. Dün yapılan ve iki listenin yarıştığı seçimlerde 28 yıllık birlik başkanlığını yapan İsmail Anıl 344 oy alırken, Sencer Solakoğlu 495 oy aldı. Seçim sonuçlarına göre Bursa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nde yeni bir dönem başlamış oldu.

Hayvancılık sektörünün tanınan ismi TÜSEDAD Başkanı Sencer Solakoğlu, ‘Bu ülke tarımsal üretim sayesinde yeniden küllerinden doğacak’ sloganı ile aday olduğu Bursa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği seçimlerini açık ara kazandı. Solakoğlu, seçim sonrası sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Bursa üreticisi değişimden yana oy kullandı. Yeni Bursa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği başkanı olarak bana görev verdiler. Ülkeme hayırlı olmak için müthiş bir fırsat. Umarım hayallerimi gerçekleştirmek nasip olur” dedi.

Bursa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği seçimlerinde 856 delege oy kullanırken geçerli 839 oyun 344’ünü mevcut başkan İsmail Anıl’ın listesi alırken, Sencer Solakoğlu’nun listesi ise 495 oy aldı.

Seçim sonuçlarına göre Bursa Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği yeni yönetim kurulu üyeleri şu isimlerden oluştu: Sencer Solakoğlu, Nejat Deveci, Bülent Tunca, Hüseyin Ceylan, Cevat Altıntaş, Mehmet Ali Uysal, Suat Öztürk. 

SOLAKOĞLU SEÇİM ÖNCESİ İDDİALI KONUŞMUŞTU

Solakoğlu, seçim öncesinde yaptığı açıklamada, "Kıymetli Bursalı üretici meslektaşlarım. Köy köy geziyoruz. dikkatimi çeken bir not. Gittiğimiz köylerde duyduğumuz hep aynı. “Yeter ya 28 yıl! Çiftliğe çevirdiler birliği” diyorsunuz. İstisnasız herkes aynı şeyden şikayet ediyor. Bu kronik bir problem. Siz hesap sormadığınız için oluyor. Birlikte Türkiyeye göstereceğiz güçlü üretici birliği nelere muktedirmiş! Tüm Türkiye izlesin 8 Mart sonrası Bursa üreticisini. Bu ülke tarımsal üretim sayesinde yeniden küllerinden doğacak göreceksiniz!" demişti.

SENCER SOLAKOĞLU KİMDİR, NERELİDİR?

Sencer Solakoğlu, TÜSEDAD (Tüm Süt, Et ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Derneği) yönetim kurulu başkanıdır.

Sencer Solakoğlu ilkokul 5. sınıftan itibaren İsviçre'de eğitim görmüştür. Buradaki eğitiminin ardından Amerika'da lisans ve yüksek lisans yapmıştır. Sencer Solakoğlu, 2009 yılında ailesi ile birlikte FeyzSüt isimli bir şirket kurdu.

Sosyal medya hesaplarını da aktif şekilde kullanan Sencer Solakoğlu'nun İnstagram'da 102 bin takipçisi bulunmaktadır. Ek olarak Youtube kanalına da içerikler üreten Sencer Solakoğlu'nun Youtube'da 57 bin abonesi bulunuyor.

Sencer Solakoğlu ailesi: UN Ro-Ro'nun kuruluşu, büyümesi ve satışında rol alan Cüneyt Solakoğlu'nun oğlu olan Sencer Solakoğlu, bir yandan aile şirketi Ernak'ı yönetirken, diğer taraftan Bursa Karacabey'de Feyz Tarım adıyla süt hayvancılığı işine girmişti. Bu konuda en büyük desteği amcası Cengiz Solakoğlu'ndan almıştı. Solakoğlu'nun yeğeni Sencer Solakoğlu ve Koç Ata Besi Çiftliği'nin eski yöneticilerinden Ahmet Barut ile birlikte 70 dönüm üzerine kurduğu çiftlikte. Hayvanlar ise ABD'den geliyor.

1974 Aslen Erzurumlu ve İstanbul doğumlu Solakoğlu, 11 Yaşında İsviçre'de yatılı okula gider. Üniversite eğitimi için Amerika California'ya yerleşir. Lisans eğitimi iktisat bilimlerinin devamında yüksek lisans eğitimi olarak davranış biliminde derinleşerek bir süre Klinik Psikologluk yapar.

Yorumlar