Burhan Taşpolat kimdir? Selçir Erzan davası mağdurlarından

Burhan Taşpolat'ın kim olduğu sorusu Seçil Erzan'ın başrolünde olduğu "dolandırıcılık" davasının patlak vermesiyle birlikte gündem oldu. Taşpolat'ın da mağdurlar arasında olduğu belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol
Burhan Taşpolat kimdir? Selçir Erzan davası mağdur

Burhan Taşpolat ismi, başta Arda Turan olmak üzere birçok futbolcunun Seçil Erzan isimli bankacı tarafından dolandırıldığı yönündeki iddiaların ortaya atılmasıyla birlikte gündem oldu. Taşpolat'ın da mağdurlar arasınd olduğu belirtiliyor. Peki, Burhan Taşpolat kimdir?

BURHAN TAŞPOLAT KİMDİR?

Ünlü kişilere yönelik 80 milyon dolarlık dolandırıcılık vakasında, eski Denizbank Florya Şube Müdürü Seçil Erzan'ın yeni mağdurları gün yüzüne çıktı. Dermatolog Evrim Pınar Güzel ve babası Burhan Taşpolat'ın, Erzan tarafından 11.5 milyon TL dolandırıldıkları ortaya çıktı.

ARKADAŞLIK TUZAĞI

Erzan'ın mağdur ettiği kişiler arasına katılan Güzel ve Taşpolat, 2013 yılında yatırım amaçlı tanıştıkları Erzan ile yakın arkadaş olduklarını belirtti. Güzel, Erzan'ın önerisiyle 400 bin TL yatırdığı sistemde paranın akıbetini sorgulamadığını, ancak 2022 sonunda bakiyesinin 94 milyon TL olduğunu öğrendiğini ifade etti. Babası Taşpolat ise 2022'de 572 bin dolar yatırarak yıllık 1.5 milyon dolar kazanç elde ettiğini düşündü, ancak parayı çekemeyince dolandırıldıklarını anladı.

DOLANDIRICILIK AĞI GENİŞLİYOR

Fatih Terim, Fernando Muslera, Emre Belözoğlu ve Selçuk İnan gibi isimlerin de mağdur olduğu bu büyük dolandırıcılık vakasında, Erzan'ın "özel kapalı fon sistemi" iddiasıyla onlarca kişiyi kandırdığı belirtiliyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Erzan hakkında soruşturma yürütüyor.

Eski Denizbank Florya Şube Müdürü Seçil Erzan'ın, 80 milyon dolarlık dolandırıcılık skandalında yeni mağdurlarının kimliği ortaya çıktı. Dermatolog Evrim Pınar Güzel ve babası, Erzan'a toplamda 11.5 milyon TL kaptırdı.

YAKIN ARKADAŞLIK MASKESİ ALTINDA DOLANDIRICILIK

2013 yılında Erzan ile yatırım amacıyla tanışan ve zamanla yakın arkadaş oldukları belirtilen Güzel ve babası Taşpolat, medya haberleri sayesinde dolandırıldıklarını öğrendi. Güzel, Erzan'ın yönlendirmesiyle 400 bin TL yatırdığı ve daha sonra "Bakiyen 94 milyon lira oldu" yanıtını aldığı özel bir fona katıldı.

AİLE BOYU DOLANDIRICILIĞIN KURBANI

Erzan'ın, Güzel'in babası Taşpolat'ı da kandırdığı ortaya çıktı. Taşpolat, 2022 yılında 572 bin dolar (11 milyon TL) yatırarak bir yılda paranın 1.5 milyon dolara çıktığını düşündü. Ancak Erzan'ın "teslimat ve hesaplarda sorun var" bahanesiyle parayı çekememesi üzerine dolandırıcılık şüpheleri doğdu.

Kim ne kadar dolandırıldı?

* Arda Turan: 7 milyon 500 bin dolar
* Emre Belözoğlu: 4 milyon 292 bin dolar
* Selçuk İnan: 1 milyon 535 bin dolar
* Nestor Fernando Muslera: 500 bin dolar
* Emrah-Emre Çolak: 3 milyon 212 bin dolar
* Buse Terim Bahçekapılı: 240 bin dolar
* Bülent-İnci Çeviker: 2 milyon 198 bin dolar
* Burhan Taşpolat-Evrim Pınar Güzel: 1 milyon 416 bin dolar ve 1 milyon 500 bin TL
* İsmail İbrahim Çağlar: 2 milyon 910 bin dolar
* Musa Mert Çetin: 75 bin dolar
* Ömer Kahraman: 940 bin dolar ve 5 milyon 884 bin TL
* İbrahim Kocabaldır: 140 bin dolar
* Uğur-Nurettin Gözaçan: 500 bin dolar
* Nuray Şengüller: 312 bin dolar

 

Yorumlar