Burdur'da ambulansta çıkan yangına inceleme

- Sağlık Bakanlığı: - "Burdur Sağlık Müdürlüğümüz tarafından idari inceleme, Savcılık tarafından da adli soruşturma başlatılmıştır"

Google Haberlere Abone ol
Burdur'da ambulansta çıkan yangına inceleme

ANKARA (AA) - Burdur'da seyir halindeki ambulansta oksijen tüpünün patlaması nedeniyle bir kişinin ölümüyle sonuçlanan yangına ilişkin İl Sağlık Müdürlüğünce idari inceleme, Burdur Cumhuriyet Başsavcılığınca da adli soruşturma başlatıldı.

Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Burdur'da meydana gelen müessif hadisede, ambulansla nakil gerçekleştirilirken oksijen tüpü patlaması sonucu hasta İsmail Sargın'ın yaşamını yitirdiği kaydedildi.

Yanık tespit edilen hasta yakını ve ambulans personelinin Burdur Devlet Hastanesinde tedavi altına alındığı belirtilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Yaşanan üzücü olayla ilgili Burdur Sağlık Müdürlüğümüz tarafından idari inceleme, Savcılık tarafından da adli soruşturma başlatılmıştır. İnceleme sonucunda ihmal ya da kusuru olanlar hakkında gerekli yasal işlemler uygulanacaktır. Üzücü olay sonucu vefat eden İsmail Sargın'a Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diliyoruz. Olayda araçta bulunan ve yaralanan hasta yakını ve sağlık personelimize acil şifalar diliyoruz."

Yorumlar