Burak Haktanır kimdir, ne dedi, nerelidir, kaç yaşında, hangi dizilerde oynadı?

Burak Haktanır, film festivali ödül törenlerinde bir oyuncunun aldığı ödülü TTB Başkanı Fincancı'ya adaması üzerine itirazda bulunmuş, "O TSK'ya iftira attı" demişti. Haktanır bu hareketiyle büyük takdir toplamıştı. Haktanır'ı TBMM Başkanı Şentop da arayarak tebrik etti.

Google Haberlere Abone ol
Burak Haktanır'a üst düzey telefon

Burak Haktanır kimdir, ne dedi, nerelidir, kaç yaşında, hangi dizilerde oynadı, neden gündeme geldi soruları merakla sorulurken TBMM Başkanı Mustafa Şentop kendisini arayarak tebriklerini sundu.

Ünlü oyuncu Burak Haktanır, Boğaziçi Film Festivali kapanış töreninde yaptığı çıkışla gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Meclis Başkanı Şentop, Boğaziçi Film Festivali kapanış töreninde yönetmen Özcan Alper'in, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terörle mücadele operasyonunda kimyasal silah kullandığını öne süren TTB Başkanı Fincancı'nın, "barış" dediği için tutuklandığını iddia etmesine, "O kadın TSK'ya iftira attı' sözleriyle tepki gösteren sanatçı Burak Haktanır'ı arayarak, gösterdiği duruştan dolayı tebriklerini iletti.

Şentop görüşmesinde, Haktanır'ın sergilediği tavrı takdir ettiğini belirterek, bilhassa sanat dünyasında oluşturulmaya çalışılan ideolojik mahalle baskısına karşı bu çıkışın oldukça önemli olduğunu vurguladı.

HAKTANIR "ARAFTA SORULAR"A KATILDI

Burak Haktanır, festivaldeki ödül töreninde yaşananlardan sonra 24 TV canlı yayınında açıklamalarda bulundu. Haktanır, "TTB'nin başındaki kadın terör örgütünün yayın organında TSK'ya iftira atıyor. TSK kim? Gece başımızı yastığımıza rahatça koyabiliyorsak, huzur içinde yaşayabiliyorsak, bu canı pahasına mücadele eden Mehmetçik sayesindedir." ifadelerini kullandı.

Alper'in uzun bir konuşma yaptığını, basına yansıyanın son kısım olduğunu söyleyen Haktanır, "Fincancı ile nerede tanıştığından başladı. En sonda da 'Ben bu ödülü sırf barış dediği için hapiste olan Fincancı'ya ithafen alıyorum' dediği için ben öyle bir tepki gösterdim. Sadece ithaf etseydi ben yine tepki gösterirdim. Ama tüm salonun gözünün içine baka baka yalan söylüyor. " dedi.

Boğaziçi Film Festivali kapanış töreninde Yönetmen Özcan Alper'in ödülünü TSK'ya iftira atan TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı'ya ithaf etmesine tepki gösteren oyuncu Burak Haktanır, törende yaşananları anlattı. Haktanır, 'Özcan Alper orda 'Fincancı barış istediği için hapiste' dedi. Ben de 'Barış istiyorum' diyorum. Kimse beni gelip almıyor. Eminim ki almaz da. Barış dediği için biri hapse atılır mı? Böyle aptalca bir cümle olabilir mi?' ifadelerini kullandı.

Haktanır, sözlerinin devamında "Ben de 'Barış istiyorum' diyorum. Kimse beni gelip almıyor. Eminim ki almaz da. Barış dediği için biri hapse atılır mı? Böyle aptalca bir cümle olabilir mi? Bu barış dediği için değil herkes bunu biliyor." diye konuştu.

Salondakilerin yüzde 99'unun kendisinin durduğu noktada durmadığının altını çizen Haktanır, salondan çıkarıldığı yönündeki iddiaları da yalanladı. Haktanır, salondan kendi isteğiyle ayrıldığını ifade etti.

BURAK HAKTANIR KİMDİR?

Bu yıl 10.’su düzenlenen Boğaziçi Film Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu. Törende ‘Karanlık Gece’ filmiyle En İyi Yönetmen Ödülü kazanan Özcan Alper, ödülünü terör propagandasından tutuklanan TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı’ya ithaf etti. Oyuncu Burak Haktanır ise buna tepki gösterdi ve salonu terk etti.

Burak Haktanır, sinema ve dizi oyuncusudur. Oyunculuk kariyerine 2010 yılında Recep İvedik 3 filminde rol alarak başlamıştır. Daha sonra birçok dizi ve filmde rol alan Burak Haktanır, 2016'da Sevda Kuşun Kanadında dizisinde, 2019'da Ekrem karakteri ile Kimse Bilmez dizisinde, 2020'de Vahap karakteri ile Payitaht Abdülhamid dizisinde rol aldı. Yeni projelerde yer almaya devam etmektedir.

Rol Aldığı Film ve Diziler:

Payitaht Abdülhamid (Eskidarlı Vahap, TV Dizisi 2017-2020)

Kimse Bilmez (Ekrem, TV Dizisi 2019)

Mehmetçik Kut'ül Amare (TV Dizisi 2018)

Nezih Bir Film (Cemil, Sinema Filmi 2017)

Sevda Kuşun Kanadında (Remzi, TV Dizisi 2016)

Kırıntılar (TV Filmi 2016)

Çırağan Baskını (TV Dizisi 2014)

Miraç (Sinema Filmi 2014)

Recep İvedik 3 (Sinema Filmi 2010)


 

Yorumlar