Burak Erdamar kimdir, nerelidir, kaç yaşında?

Trafik kazasında hayatını kaybettiği öğrenilen Burak Erdamar kimdir, nerelidir, kaç yaşında ve ne uzmanıydı? Erdamar'ın hayatını kaybetmesinden sonra biyografisi de merak konusu oldu. İşte Burak Erdamar hakkında detayları bilgiler:

Google Haberlere Abone ol
Burak Erdamar kimdir, nerelidir, kaç yaşında?

Prof. Dr. Burak Erdamar geçirdiği trafik kazası sonrasında hayatını kaybetti. Pei, Burak Erdamar kimdir, nerelidir, kaç yaşında vefat etti, uzmanlık alanı neydi? İşte Burak Erdamar biyografisi: 

Burak Erdamar'ın tam adı Burak İhsan Erdamar'dır. 

Şişli Memorial Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanıydı. 

Burak Erdamar 1988 yılında Çapa Tıp Fakültesi'ni kazanarak tıp eğitimi aldı. 1994 yılında buradan mezun oldu.

Uzmanlık eğitimini de Çapa Tıp Fakültesinde yaptı. 

2002 yılında bu yana aynı hastanede çalışıyordu. 

Burak Erdamar öncesinde İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi'nde Kulak Burun Boğaz Hastalıkları bölümünde çalışıyordu. 

2003 yılında doçent olurken, 2017 yılında porfesörlük unavanı aldı.

Prof. Dr. Burak Erdamar'ın akademik çalışmaları ise şöyle: 

Çeşitli konularda ve alanda yayınlanmış 100’e yakın ulusal ve uluslararası makale ve bilimsel yayın, çok sayıda panel, eğitim, konferans ve kongre katılımları bulunuyor.

1994 yılında düzenlenen tıpta uzmanlık sınavında Temel Bilimler Türkiye ikincisi, Klinik Bilimler Türkiye dördüncüsü oldu.

Türkiye Klinikleri Bilgi yarışması Türkiye birinciliği bulunuyor.

Aynı zamanda Türk Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Derneği üyesidir. 

KBB ve Estetik Yüz Cerrahisi Derneği üyeliği de bulunmaktadır.

TRAFİK KAZASINDA HAYATINI KAYBETTİ

Prof. Dr. Burak İhsan Erdamar 30 Nisan 2020 tarihinde İstanbul Okmeydanı'nda park halindeki bir araca çarparak kaza geçirdi. Kazanın ardından hastaneye kaldırılan profesör doktor hayatını kaybetti.

Kaza, bugün Okmeydanı Piyalepaşa Bulvarı Mecidiyeköy istikametinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bulvarda seyir halinde olan Sezer A. isimli sürücünün otomobili arıza yaptı.

Aracını yol kenarına çeken A. tamirci çağırarak beklemeye başladı.

Bu sırada motosikletiyle seyir halinde olan özel bir hastanede görevli Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Burak İhsan Erdamar aracın park halinde olduğunu fark etmedi.

Doktor Erdamar hızla park halindeki araca çarptı. Çarpmanın şiddetiyle ağır yaralanan doktor Erdamar olay yerine gelen sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı.

Evli ve 2 çocuk babası olduğu öğrenilen Prof. Dr. Burak Erdamar, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Araç sürücüsü gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Yorumlar