Burak Davutoğlu kimdir, nerelidir, kaç yaşında?

Burak Davutoğlu kimdir, kaç yaşındadır, nerelidir, asıl mesleği nedir gibisinden sorular son günlerde merakla soruluyor. Tiyatro ve dizi oyuncusu olan Burak Davutoğlu'nun biyografisi ve özgeçmişi merak konusu.

Google Haberlere Abone ol
Burak Davutoğlu kimdir, nerelidir, kaç yaşında?

Burak Davutoğlu kimdir, nerelidir, kaç yaşında, ne iş yapıyor, asıl mesleği nedir? Dizi ve tiyatro oyuncusu olduğunu bildiğimiz Burak Davutoğlu'nun biyografisi ve özgeçmişi merak ediliyor. 

Burak Davutoğlu kimdir
Burak Davutoğlu

 

İşte Burak Davutoğlu biyografisi: 

50 yaşında olan Burak Davutoğlu 1970 yılında İstanbul'da dünyaya geldi.

Oyunculuğu yanında aynı zamanda diksiyon ve benzeri konularda eğitim veren Burak Davutoğlu, 1992 yılında Hacettepe Üniversitesi tiyatro bölümünden mezun oldu.

1993’te İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatrosu'na katıldı. İstanbul Şehir Tiyatroları'nda Jean-Paul Sartre, William Shakespeare, Arthur Miller, Anton Chekhov, Samuel Beckett, Leo Tolstoy gibi önemli yazarların oyunları da olmak üzere birçok oyunda rol aldı.

Kuruluşu Darülbedayi adıyla 1914'e dayanan şehir tiyatroları bünyesinde gerek ülke içindeki turnelerde, gerekse uluslararası tiyatro festivallerinde sahne aldı.

2009'da BİROY (Sinema Oyuncuları Meslek Birliği) kurucu üyeleri arasında yer aldı.

2014'te İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nın 100. yılında özel bir repertuvar olarak yer alan Kerbela isimli müzikal oyununda 100 kişilik ekipte Hüseyin rolüyle sahne aldı. Oyunun sezon finali, 4.000 kişi seyirci kapasiteli olan Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu'nda yapıldı.

Kanal D'de yayınlanan ve uzun süre reyting listelerinin başında yer alan İntikam dizisinde Derin'in (Beren Saat) babası Adil Çelik karakteriyle de bilinen Davutoğlu, bu vesileyle on üç ülkedeki TV izleyicisine ulaştı. Aynı zamanda, yine uluslararası kanallarda da yayınlanan Yaprak Dökümü dizisinde de Ferhunde'nin (Deniz Çakır) sevgilisi İsmail karakteriyle rol aldı.

Şehir Tiyatrosu'ndaki görevine devam etmekte olan Burak Davutoğlu, diksiyon, ses, nefes, doğaçlama, drama, sunum teknikleri eğitmenliği gibi konularda da eğitmenlik yapmaktadır.


 

Yorumlar