Burak Cop kimdir? Burak Cop nerelidir, kaç yaşında?

Burak Cop'un kim ve nereli olduğu soruları Sözcü TV'deki yorumları sonrasında bir kez daha gündem oldu.

Google Haberlere Abone ol
Burak Cop kimdir? Burak Cop nerelidir, kaç yaşında

Burak Cop kimdir, nerelidir, kaç yaşında, hangi partilidir, uzmanlık alanı nedir soruları, Cop'un katıldığı televizyon programında yaptığı yorumlar sonrası sıkça sorulmaya başlandı. İşte Burak Cop hakkında merak edilen soruların cevaplarından bazıları: 

BURAK COP KİMDİR?

Burak Cop 1980 yılında İstanbul'un Şişli ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. Siyaset bilimci olarak bilinen Cop, University of Nottingham, School of Politics & IR’da doktora eğitimini tamamladı. 

Siyaset bilimci olması hasebiyle Türkiye’deki seçim sistemlerinin evrimine ilişkin doktora çalışmaları bulunuyor. 

CHP'li olduğu bilinen Burak Cop şu anda İstanbul Kültür Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde öğretim üyesi görevinde bulunuyor.

Cop aynı zamanda İstanbul'da Galatasaray Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü’nde de ders veriyor.

Yine aynı zamanda akademisyen ve siyasetçi kimliği dışında gazetecilik kimliği de bulunuyor. 

Gazeteciliğe Cumhuriyet gazetesinde 2000 yılında adım attı. 

Sonrasında ise Ntvmsnbc haber sitesi (2002-03 ve 2010-11), Sky Türk televizyonu (2005-06) ve Four Four Two ile Platin dergilerinde (2008) çalıştı.

BirGün, Radikal İki, Cumhuriyet, Karşı, NTV Tarih, yeniHarman, Sosyal Demokrat Dergi, Turnusol.biz, Run-Riot.com (İngilizce), Bianet.org, T24.com ve Sendika.org’da makaleler yazmaktadır. 

CHP'DE SİYASET YAPIYOR

Burak Cop'un adı 2018 yılında CHP Parti Meclisi üyeliği adaylığında geçen isimlerden biri olmuştu. Öncesinde ise 1 Kasım Genel Seçimlerinde CHP'den Bolu milletvekili adayı olmuştu. 

Cop sonrasında yapılan CHP kurultayında Parti Meclisi üyesi adayı olmuştu. 

Burak Cop adaylığını açıklarken şu açıklamayı yapmıştı:

"CHP'nin Türkiye'de demokrasinin son kalesi, laik cumhuriyetin son mevzisidir. Faşizme karşı demokrasi güçlerinin birleşik cephesini ancak biz kurarız. Türk ve Kürt halklarının bir arada, barış içinde, eşit yurttaşlık temelinde, demokratik bir düzende yaşamalarını sağlayabilecek tek güç biziz. Yalnızca Türkiye'nin değil, mezhepçi köktendincilik cehennemini yaşayan Ortadoğu'nun tüm halklarının umudu CHP iktidarıdır. Hem yurtta hem de bölgede barışın yolu laiklikten geçmektedir.

Burak Cop kimdir? Burak Cop nerelidir, kaç yaşında?
Burak Cop 

Yorumlar