Bundesliga'da dikkat çeken transferler

Transfere en fazla para harcayan takım Borussia Dortmund oldu.

Google Haberlere Abone ol
Bundesliga'da dikkat çeken transferler
Almanya Birinci Ligi'ndeki (Bundesliga) kulüpler için transfer dönemi hareketli geçti.

Almanya'da transfere en fazla para harcayan takım Borussia Dortmund oldu.
Sarı-siyahlılar, Andre Schürrle, Mario Götze, Ousmane Dembele, Sebastian Rode, Raphael Guerreiro, Emre Mor, Marc Bartra ve Mikel Merino için toplam 109,75 milyon avro bonservis bedeli ödedi.

Dortmund, Wolfsburg'tan renklerine kattığı Schürrle için 30 milyon avro harcarken, Götze'ye 22 milyon avro, Dembele için 15 milyon ve Guerreiro için 12 milyon avro ödedi.

Borussia Dortmund, birçok kulübün peşinden koştuğu milli futbolcu Emre Mor'u da 7 milyon avro karşılığında kadrosuna kattı.

Sarı-siyahlılar, Henrick Mkhitaryan, Mats Hummels, İlkay Gündogan, Jakub Blaszczykowski ve Moritz Leitner'i bonservisleriyle göndererek kasasına 111 milyon avro koydu ve böylece yeni oyuncular için ödediği parayı bu oyunculardan karşılamış oldu.

Son şampiyon Bayern Münih ise Mats Hummels ve Renato Sanches transferleri için otuz beşer milyon avro harcayarak, bu transfer döneminde kasasından 70 milyon avro çıktı.

Bavyera ekibi, böylelikle bu transfer döneminde bir oyuncu için en fazla transfer bedeli ödeyen kulüp oldu.

Bundesliga'da bir diğer dikkat çeken transferi Wolsfburg, Mario Gomez'i renklerine katarak gerçekleştirdi.

Wolfsburg, Beşiktaş'ta yeniden yıldızı parlayarak Alman Milli Takımı ile 2016 Avrupa futbol Şampiyonası'nda yer alan Gomez için 7 milyon avro bonservis ücreti ödedi.

Bundesliga'da transferde hareketli dönem geçiren bir diğer takım olan Schalke 04, Basel'den 22,5 milyon avroya 19 yaşındaki Breel Embolo ve 8,5 milyon avoro'ya Benjamin Stambouli'yi renklerine bağlarken Sevilla'dan da Ukraynalı oyuncu Yevhen Konoplyanka'yı kiraladı.

Bayer Leverkusen'in en önemli transferi Hoffenheim'dan 20 milyon avroya getirdiği Kevin Volland oldu.

Hamburg ekibi ise Stuttgart'tan 14 milyon avroya Filip Kostic ve 5 milyon avroya Barcelona'dan Hırvat oyuncu Alen Halilovic'i renklerine bağlaması da dikkat çekti.

Yorumlar