"Bundan sonra ipin ucu milletin elinde olacak"

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu: - "Farklı farklı tuzaklar, ihanet şebekeleri kullanarak ülkemizin ve milletimizin kaderiyle oynamak istediler, ama başaramadılar, başaramayacaklar" - "Bundan sonra ipin ucu milletin elinde olacak, güç odaklarında değil, vesayet odaklarında değil. Gerçek bir Türkiye için yarınlarımızın istikrarlı ve güvenli olması önemli, en önemli başarı, güven ve istikrardır"

Google Haberlere Abone ol
"Bundan sonra ipin ucu milletin elinde olacak"

ADANA (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Farklı farklı tuzaklar, ihanet şebekeleri kullanarak ülkemizin ve milletimizin kaderiyle oynamak istediler, ama başaramadılar, başaramayacaklar." dedi.

Müezzinoğlu, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir nişasta fabrikasını ziyaret etti, çalışanlarla yemek yedi.

Bakan Müezzinoğlu, buradaki konuşmasında, Türk milletinin aklıyla, gönül ve vicdanıyla çok güçlü bir millet olduğunu söyledi.

Türk milletinin yaklaşık 150 yıldır değişik oyunlarla, tuzaklarla geri bırakmak isteyenlerin olduğunu belirten Müezzinoğlu, "Farklı farklı tuzaklar, ihanet şebekeleri kullanarak ülkemizin ve milletimizin kaderiyle oynamak istediler, ama başaramadılar, başaramayacaklar. Bu birlik ve beraberliğimiz güçlendikçe Türkiye o gelecekteki hedeflerine çok daha güçlü yürüyecektir. Çalıştıran ve çalışanlarıyla bir bütün olduğumuz sürece milletiyle, yönetimiyle bütün olmayı başardığı sürece, hiç tereddüdünüz olmasın ki Türkiye'nin yarınları bugünden daha güçlü olacaktır." diye konuştu.

"AK Parti olarak kurulduğumuz günden bugüne kurucu genel başkanımız, bugünkü Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, hep 'milletimiz' dedi." ifadesini kullanan Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"(Milletimizin ortak hayalleri ve hedefleri) dedi. (Millet ne istiyorsa o olacak) dedi. Bugüne kadar hep milletimizle beraber geldik. Millete inandık ve güvendik. Sizlere inandık ve güvendik. Sizlerle beraber Türkiye'yi 2002'den aldık ve bugünlere getirdik. Getirdiğimiz noktadan memnun muyuz? Hayır, değiliz. Daha büyük hedeflerimiz var. Daha büyük bir Türkiye, dünyayla daha güçlü rekabet eden, dünya milletleriyle yan yana ve omuz omuza 'evet ben Türk milletinin mensubuyum, başım dik, alnım açık, senin başardığını ben de başarırım.' diyebilen bir Türkiye. Sıradan bir millet, ülke olamayız. Sıradan bir millet muamelesi yapanlara fırsat vermedik, vermeyeceğiz. İnşallah hep beraber geleceğe daha güçlü yürüyeceğiz. Bu büyük Türk milletinin yarınları bugünden daha iyi ve daha güçlü olacak. Düşmanlar çatlayacak, dostlar güvenecek."

- "En önemli başarı güven ve istikrardır"

16 Nisan'dan sonra millet ne istiyorsa bu ülkede artık onun olacağına dikkati çeken Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Çünkü demokrasilerde milletin üstünde güç yoktur, olamaz. Birileri milletin ümüğünü istediği zaman sıkacağı sistemi kurdular. Bazen parlamentoyu, partileri yok farz ettiler. Milletin, iki kişiden birinin oyunu almış bir siyasi partiye kapatma davası açtılar. Bundan sonra yapamayacaklar. Nasıl mahallenizde muhtarınızı seçtikten sonra 5 yıl görev yapıyor ve ondan sonra 5 yıl mahalleye sahip çıkıp çıkmadığına bakıyorsanız veya belediye başkanlarına 5 yıl yetki veriyorsanız bundan sonra cumhur olarak cumhurun başkanına da 5 yıl görev verecekseniz, hizmet bekleyeceksiniz. İşini iyi yapmışsa devam edecek, yapamadıysa 'hadi kardeşim güle güle.' diyeceksiniz. Bundan sonra ipin ucu milletin elinde olacak, güç odaklarında değil, vesayet odaklarında değil. Gerçek bir Türkiye için yarınlarımızın istikrarlı ve güvenli olması önemli, en önemli başarı güven ve istikrardır. Türkiye'mizin istikrarını bozmak isteyenleri artık elimizin tersiyle itecek, istikrar ve güven bu anlamda inanıyorum ki gelecek dönem istikrarlı bir şekilde ülkemizin dünyayla yarışta daha güçlü olduğu bir döneme vesile olacaktır. "

Müezzinoğlu ve beraberindekiler daha sonra Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütçü'yü ziyaret etti.


Yorumlar