Bulgaristan'daki cumhurbaşkanlığı seçimleri

- İstanbul'da yaşayan Bulgaristan vatandaşları, yeni cumhurbaşkanının belirlenmesi için 7 ayrı noktada kurulan sandıklarda oy kullandı - Balkanlara Vefa Derneği Genel Sekreteri Erdem: - "Eskiden bizim desteklediğimiz Halk ve Özgürlükler Partisi vardı sadece onlara oy gidiyordu. Milliyetçiler ve Bulgar partilerine oy gitmediği için Türkiye'yi kısıtlamak amacıyla yurt dışındaki sandık sayısını 35'le sınırladılar. Avrupa ülkelerinden ve Amerika'dan tepkiler oldu çok. Tepkilerden dolayı sandık sınırlamasını kaldırdılar o ülkelerde. Sadece Türkiye'de sayı aynı kaldı"

Google Haberlere Abone ol
Bulgaristan'daki cumhurbaşkanlığı seçimleri

İSTANBUL (AA) - İstanbul'da yaşayan Bulgaristan vatandaşları, cumhurbaşkanlığı seçimi için sandık başına gitti.

Bulgaristan'da cumhurbaşkanlığı seçimlerinin birinci turu için bugün yapılan oylama nedeniyle İstanbul'da 7 sandık kuruldu.

İstanbul'da ikamet eden Bulgaristan vatandaşları Kartal, Bayrampaşa, Bağcılar, Başakşehir, Avcılar, Esenyurt ve Beşiktaş ilçelerinde kurulan sandıklarda sabah saat 07.00'dan itibaren oy kullanmaya başladı.

Oy kullanma işlemi 20.00'da sona erecek

Balkanlara Vefa Derneği Genel Sekreteri İsmail Erdem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bulgaristan'da yapılan son genel seçimlerde Türkiye çapında 140 tane sandık açıldığını belirterek, şunları söyledi:

"Eskiden bizim desteklediğimiz Halk ve Özgürlükler Partisi vardı sadece onlara oy gidiyordu. Milliyetçiler ve Bulgar partilerine oy gitmediği için Türkiye'yi kısıtlamak amacıyla yurt dışındaki sandık sayısını 35'le sınırladılar. Ama Avrupa ülkelerinden ve Amerika'dan tepkiler oldu çok. Tepkilerden kaynaklı sandık sınırlamasını kaldırdılar o ülkelerde. Sadece Türkiye'de o 35 sandık sayısı geçerli kaldı."

İstanbul'da 7 ilçede sandık kurulduğuna işaret eden Erdem, belediyeler aracılığıyla vatandaşların oy verme işleminin yapıldığı yerlere taşındığını söyledi.

Erdem, sandık sayısının yetersiz olduğunu vurgulayarak, "Bu oy kullanma hakkına sahip olan vatandaşlara oranla yetersiz. Bu nedenle çoğu oy kullanan yerde izdiham oluştu. Oy kullanmaya gelip de kuyrukları görünce geriye dönenler ve oy kullanmaktan vazgeçenler oldu. İki kez oy kullanmayan vatandaşlar seçim listelerinden çıkarılacak diye bir yasa geçirdiler. Bu yapılanlarla amaçlarına ulaşmış olacaklar." ifadelerini kullandı.

Yorumlar