Bulgaristan'da "ramazan duyarlılığı" çağrısı

- Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı, ramazan ve bayramda Müslüman ülkelere gidecek vatandaşlarına, yerel gelenek, örf, adetler ile mevcut sınırlandırmalara duyarlı olma çağrısı yaptı

Google Haberlere Abone ol
Bulgaristan'da "ramazan duyarlılığı" çağrısı

SOFYA (AA) - Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı, ramazan ayında ve bayramda Müslüman ülkelere gidecek Bulgaristan vatandaşlarından yerel gelenek, örf ve adetlere duyarlı ve saygılı olmalarını istedi.

Bakanlığın internet sitesinden yapılan açıklamada, ramazan ayında ve Ramazan Bayramı'nda, Müslüman ülkelere gidecek Bulgaristan vatandaşlarına yönelik uyarılar yer aldı.

"İslam dünyası ülkelerindeki yerel gelenek, örf ve adetler, mevcut sınırlandırmalara duyarlı ve saygılı davranılmalı.” ifadesine yer verilen açıklamada, Bulgaristan vatandaşlarının gittikleri ülkedeki resmi makamların almış olabileceği ek güvenlik önlemlerine titizlikle uymak zorunda olduğu kaydedildi.

"Vatandaşlarımız yerel basında güvenlikle ilgili açıklamaları takip etmeli, toplu yerlerde yüksek sesle dini konuları görüşüp dini tartışmalardan kaçınmalılar. Yerel giyim, davranış ve geleneklere göre uyumlu davranmalılar." ifadesi kullanılan açıklamada, kalabalık ibadet yerleri ve benzeri yerleri ziyaret edecek Bulgarlara da dikkatli davranmaları uyarısında bulunuldu.

Vatandaşlarından ziyaret ettiği yerlerdeki olası kriz ve başka güvenlik riskleri konusunda bilgili olmalarını isteyen Bulgaristan Dışişleri Bakanlığı, vatandaşlarına, bakanlığın ilgili sanal formuna gidecekleri yeri kaydederek irtibat bilgileri bırakmalarını tavsiye etti.

Yorumlar