Bulgaristan’da erken seçimler

- DOST partisi gençlik kolları kuruldu - Gençlik Kolları Başkanlığına seçilen Nefide Naim: - “Burada bizi daha mutlu bir gelecek beklediğine inanıyorum” - Genel Başkan Lütvi Mestan: - “Bu gece Bulgaristan’da bir ilkin temeli atılıyor. Bu gençlerin tümü ‘Biz Türküz’ diyor ve “Ne mutlu Türküm diyene cümlesini rahatlıkla kullanabiliyor”

Google Haberlere Abone ol
Bulgaristan’da erken seçimler

KIRCAALİ (AA) - Bulgaristan’da üyelerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Sorumluluk, Özgürlük ve Hoşgörü İçin Demokratlar (DOST) partisi Kırcaali şehrinde düzenlediği konferansta gençlik kolunu kurdu.

Türklerin yoğun yaşadığı şehirde bir araya gelen 300’ü aşkın gencin katıldığı kurultayda, 26 Mart'ta yapılacak erken seçime katılacak DOST partisinin Gençlik Kolları Başkanlığına ekonomist Nefide Naim oy birliği ile seçildi.

Siyasete katılımını heyecanla karşıladığın anlatan Naim, AA’ya açıklamasında, Bulgaristan’ın karşı karşıya bulunduğu sorunlar ile mücadele etmeye hazır olduğunu belirterek, “Burada bizi daha mutlu bir gelecek beklediğine inanıyorum.” dedi.

Partinin gençlik kolları başkanlığına seçilmesinden onur duyduğunu belirten Naim, “Geleceğe umutla bakıyorum. Gençlerimizin daha iyi bir istikbal, daha refahlı ve verimli bir yaşam istediklerine yürekten inanıyorum.” ifadesini kullandı.

DOST Genel Başkanı Lütvi Mestan da AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun bir geçmişe sahip siyasi kariyerinin en mutlu gecesini yaşadığına vurgu yaparak, “Bu gece Bulgaristan’da bir ilkin temeli atılıyor. Burada tarih yazılıyor. Yanımızda gördüğünüz gençlerin tümü ‘Biz Türküz’ diyor ve artık 'Ne mutlu Türküm diyene' cümlesini rahatlıkla kullanabiliyor.” ifadesini kullandı.

Mestan, Kırcaali gençlerin DOST partisinin “A” takımını başarılı şekilde temsil ettiklerini, özünü, kökenini rahatlıkla gösterip ana dilini özgürce konuşabilen gençlerin seçtikleri yoldan cesurca ilerleyeceklerine inandığının altını çizdi.

DOST partisinin sadece 5 ay önce kurulmuş olmasına rağmen hızla büyüyerek, yandaşlarının bugünlerde artık Bulgaristan’da spor salonlarını dahi doldurduğunu anlatan Mestan, gençlerin Türkiye’ye saygı ve sevgilerini muhafaza etmeleri gerektiğini söyledi.

- Asimilasyon kurbanlarına kucak açan Türkiye

Mestan, salonda bulunan genç Türklerin Bulgaristan’ı 1989 yılına dek yöneten komünist diktatörlüğünün Türk ve Müslümanlara çektirdiği eziyeti görmediklerini anımsatarak, “Hangi ülke sizin anne ve babalarınıza kucak açtı ve ikinci vatan oldu? 500 bin kişi oraya, Türkiye’ye gitti.” dedi.

Gençlere ana dile sarılmaları çağrısında bulunan Mestan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ana dilini unutan, kendini unutmuş insandır. Türk'ü Türk yapan güzel ana dilimizdir. (Seçim kampanyasında Bulgarcanın dışındaki dillerin kullanımını yasak olduğunu anımsatarak) Biz bu yasağı kaldıracağız.”

Türkiye’nin Bulgaristan’ın iyi bir dostu olduğunu belirten Mestan kurultaydaki konuşmasında şunları kaydetti:

“Korkmayacaksınız. Biz dünyanın 16. en büyük ekonomisine sahip Türkiye ile iyi bir diyalog içerisinde gençlerimizin problemlerini de çözeceğiz. Bulgaristan Türkiye’yi ‘tarihi düşman’ olarak görmeyi bıraksın. Eğer bir siyasetçi Türkiye Cumhuriyeti’ne kötü gözle bakıyorsa, ondan uzak duruyorsa, o siyasetçi Türk ve Müslüman topluluğunu temsil edemez. O hakkını kaybetmiştir.“

Bulgaristan’da 26 Mart'ta yapılacak erken seçimlerde Hürriyet ve Şeref Halk Partisi (HŞHP) ile birlikte “DOST Birliği” adlı ittifak kuran Mestan, yüzde 4 seçim barajını rahatlıkla geçebileceklerine de vurgu yaptı.

Kurultayda, DOST partisinin gençlik kollarına üye olan herkesin Çanakkale ve Bursa'ya düzenlenecek geziye katılabileceği açıklandı.

Yorumlar