Bülent Çetkin, Osman Deliçay ve Muhammet Tayyar Türkeş yakalandı

Başında Bülent Çetkin, Osman Deliçay ve Muhammet Tayyar Türkeş isimli şahısların yer aldığı çeteler çökertildi.

Google Haberlere Abone ol
Üç suç örgütü daha çökertildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bursa'da düzenlenen Kafes-46 Operasyonu ile Bülent Çetkin, Osman Deliçay, ve Muhammet Tayyar Türkeş liderliğindeki üç büyük organize suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. Operasyonda, iki örgüt liderinin de aralarında bulunduğu toplam 47 şüpheli gözaltına alındı.

Yerlikaya, yapılan operasyonlarla ilgili olarak, "Aziz milletimizin huzurunu kaçıran her türlü organize suç örgütüne karşı, günün her saati operasyonlarımız aralıksız devam edecek." mesajını verdi. Bu açıklama, devletin suç örgütlerine karşı kesintisiz bir mücadele yürüteceğinin altını çizdi.

SUÇ ÖRGÜTLERİNİN YAPILANMASI VE FAALİYETLERİ

Operasyon öncesi yapılan incelemelerde, suç örgütlerinin resmi yollarla işletmelere ortak oldukları, daha sonra işletme ortaklarını tehdit ederek kontrolü ele geçirdikleri, hatta kendi aralarında sözde mahkemeler kurarak çıkar çatışmalarını yönettikleri ortaya çıkarıldı. Bu faaliyetler, örgütlerin sadece tehdit ve şiddetle değil, aynı zamanda karmaşık yapılanmalarla da huzursuzluk yarattığını gösteriyor.

Kafes-46 Operasyonu'nda ele geçirilen 15 adet ruhsatsız tabanca, 2 otomatik tüfek, 1 suikast kalem tabanca ve çok sayıda çelik yelek, suç örgütlerinin tehdit seviyesini gözler önüne serdi. Yerlikaya, operasyonu gerçekleştiren polis güçlerini tebrik ederek, milletin dualarının onlarla olduğunu belirtti.

Yorumlar