Bülent Arınç: Damadım iş bulamıyor

FETÖ'den yargılanan damadı ile ilgili ilk kez konuşan eski Başbakan yardımcısı Bülent Arınç, kendisi üzerinden damadına düşmanlık yapıldığını iddia etti. Arınç, damadının özel sektörde iş bulamamasından yakındı.

Google Haberlere Abone ol
Bülent Arınç: Damadım iş bulamıyor

FETÖ ve KHK ile ilgili çarpıcı çıkışlarıyla gündemi değiştiren eski Başbakan yardımcısı ve AK Parti'li milletvekili Bülent Arınç, FETÖ'den beraat eden damadıyla ilgili suskunluğunu da bozdu. Kendi isminin üzerinde damadına düşmanlık yapıldığı söyleyen Arınç, damadına özel sektörde iş verilmediğini söyledi. Arınç, "Biz soframıza 5 tane daha tabak koyarak 7 kişilik masada yemek yemeye başladık." açıklamasında bulundu.

"ÖZELDE İŞ ARADI, SOFRAMIZA 5 TANE DAHA TABAK KOYDUK"

Arınç, 15 yıl hapis istemiyle yargılanırken beraat eden damadı Ekrem Yeter'e ilişkin açıklamalarda bulundu. Arınç, "Eylül ayındaki KHK ile meslekten ihraç edildi. (Üniversite ve doktorluktan) Özelde iş aradı, özeldekilerde KHK ile ihraç edilmiş biz devletle karşı karşıya gelmek istemeyiz dediler. Neyse biz soframıza 5 tane daha tabak koyarak 7 kişilik masada yemek yemeye başladık. Arkadan 1 sene geçti hiçbir soruşturma yok. 2017 haziran ayında evinde bir arama yapıldı sonra emniyete götürüldü ve tutuklandı. Hepimiz şaşırdık ve üzüldük. Özellikle küçük torunlarımın ne kadar üzüldüğünü, babalarından mahrum kalmalarının ne kadar üzüntü verdiğini gözleriyle görmüş bir insanım. Avukat arkadaşlar iddialar gerçekçi değil tahliye için müracaat ettiler, 5. günde tahliye edildi. Mahkeme sürece 2 yıl sürdü ve 17 Ekim'de ağır ceza mahkemesi beraat kararı verdi. Suç sabit olmadığı gerekçesiyle beraat verdi." dedi.

Yorumlar