"Bugünler bizim için hayaldi"

- Kadınlar tekerlekli sandalye tenisinde 2016 Rio Paralimpik Oyunları'na kota alarak bir ilki gerçekleştiren Büşra Ün, Türkiye Şampiyonası'nda üst üste 10. şampiyonluğuna ulaştı - 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları için hazırlanan milli sporcu Büşra Ün: - "Paralimpik Oyunlara bir kez gittim, bir defa daha gidip bu sefer boş dönmek istemiyorum" - "Hiçbir zaman pes etmeyip çalışınca yıllar öncesinden hayal olan şeyleri yaşayabiliyormuşuz."

Google Haberlere Abone ol
"Bugünler bizim için hayaldi"


İZMİR (AA) - ALİ KORKMAZ - Milli paralimpik sporcu Büşra Ün, tekerlekli sandalye tenisinde Türkiye'yi Rio'daki paralimpik oyunlarında temsil ettiğini belirterek 2020 Tokyo'daki organizasyona da katılarak madalya ile dönmek istediğini söyledi.

Büşra Ün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye Tekerlekli Tenis Şampiyonası'nda 10. kez mutlu sona ulaştığı için çok mutlu olduğunu belirtti.

Tenise başladığı 2009'dan bu yana hedefinin hep 1 numarada kalmak olduğunu kaydeden Büşra Ün, "Şu ana kadar böyle devam etti. İnşallah bundan sonra da böyle olur. Çok güzel bir duygu tabii ki." dedi.

Büşra Ün, fanatik bir Galatasaray taraftarı olduğunu, şampiyonluk sayısında Galatasaray'ın Türkiye Kupası sayısına ulaşmayı hedeflediğini belirterek, "7 şampiyonluk daha almam lazım, zamanla göreceğiz." diye konuştu.


- Hedef Tokyo


Büşra Ün, Türkiye Şampiyonluğunun sadece Türkiye'deki sıralamasını etkilediğini, paralimpik oyunlar için uluslararası turnuvalarda elde edilen başarıların önemli olduğuna dikkati çekti.

Şu anda turnuvalardan aldığı puanlarla kadınlar dünya sıralamasında 44. durumda olduğuna işaret eden Büşra Ün, şöyle konuştu:

"Paralimpik oyunlara katılabilmem için ilk 32'de yer almam gerekiyor. 2016'da Rio'ya 30 numara olarak gitmiştim. Önümüzde 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları var. Bir kez 30 numara oldum, hedefim daha yukarısı. Her zaman en yukarıyı hedefliyoruz. Sporda ne olacağı hiçbir zaman belli değil. Paralimpik Oyunlara bir kez gittim, bir defa daha gidip bu sefer boş dönmek istemiyorum."

Türk Hava Yolları gibi bir firmanın sponsorluğunu alarak turnuvalara gitmeyi sürdürdüğünü kaydeden Büşra Ün, paralimpik oyunlar yaklaştıkça daha fazla turnuvaya katılacağını, kendisini yoğun bir dönemin beklediğini, dünya sıralamasında ilk 32'de olmanın kolay ancak bunu 2020'ye kadar korumanın zor olduğunu ifade etti.


- Reklam filmi ve yarışma programı


Büşra Ün, spordaki başarılarının yanında bir kağıt mendil markasının reklam filminde rol almasının da kendisini motive ettiğini belirtti.

Reklamı izleyenlerden çok güzel dönüşler aldığını dile getiren Büşra Ün, "Ülkemizde engellilerle ve engelli sporlarıyla ilgili bakış açısı değiştiği için çok daha güzel paylaşımlar ve projeler oluyor. Bundan sonrasında da güzel projeler olacaktır. Bugünler de bizim için hayaldi ama hiçbir zaman pes etmeyip çalışınca yıllar öncesinden hayal olan şeyleri yaşayabiliyormuşuz." dedi.

Büşra Ün, yurt dışında yüksek lisans yapmayı düşündüğünü belirterek, "Yüksek lisans yapma hayalim vardı yurt dışında, inşallah o hayalimi de gerçekleştireceğim. Çünkü bir gün elbette sporu bırakacağım. Herkes gibi akademik anlamda da kendimi geliştirmek istiyorum." ifadelerini kullandı.


Yorumlar