Bugün, yarın ve Cuma günü yağmur var mı? HARİTALI HAVA DURUM RAPORU

Bugün, yarın ve Cuma günü Türkiye genelinde hava durumu nasıl, yağmur var mı soruları çiftçiler tarafından merakla soruluyor. Türkiye genelinde yağmurların yağmaması kuraklık korkusuna neden oluyor. Peki, bu üç gün nerelerde yağmur var? HARİTALI HAVA DURUMU

Google Haberlere Abone ol
Bugün, yarın ve Cuma günü yağmur var mı?

Yağmur ne zaman yağaşacak, Bugün, yarın ve Cuma gün yağmur var mı, Türkiye genelinde hava durumu nasıl soruları başta henüz çift süremeyen çiftçiler tarafından olmak üzere birçok kesimce merak ediliyor. Bugün, yarın ve Cuma gün yağmur var mı?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun batısı ve Güneydoğu Anadolu ile Kocaeli, Sakarya ve Bilecik çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, sabah ilk saatler ve gece saatlerinde Artvin, Tunceli, Erzincan, Erzurum ve Bingöl’ün yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur şeklinde görülecek yağışların, Elazığ, Bingöl, Tunceli, Adıyaman, Mardin, Erzurum'un güneybatısı, Şanlıurfa'nın kuzeyi ile Diyarbakır'ın kuzey ve batı çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı, yağış alan yerlerde 2 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgar ise genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Bazı bölgelere kuvvetli yağış uyarısı var: ağışların sabah ve öğle saatlerinde Elazığ, Bingöl, Tunceli, Adıyaman, Mardin, Erzurum'un güneybatısı, Şanlıurfa'nın kuzeyi ile Diyarbakır'ın kuzey ve batı çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İşte 3 günlük haritalı hava durumu: 

Bugün, yarın ve Cuma gün yağmur var mı?
Çarşamba

 

Bugün, yarın ve Cuma gün yağmur var mı?
Perşembe günü

 

Bugün, yarın ve Cuma gün yağmur var mı?
Cuma günü

 

Yorumlar