"Buğday Tanesi" anlamlı günde gösterime girdi

- Filmde hayat hikayesi anlatılan AK Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram: - "Topluma, engellimize, milletimize, dezavantajlı gruplarımıza bir rol model, umut olma amacımız var. Güzel de geri dönüşler oluyor, inşallah yararlı olur"

Google Haberlere Abone ol
"Buğday Tanesi" anlamlı günde gösterime girdi

Engelli Milletvekili Serkan Bayram'ın hayat hikayesinin anlatıldığı "Buğday Tanesi" filminin galası Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) yapıldı.

Dünya Engelliler Günü'nde düzenlenen galaya katılan AK Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Buğday Tanesi" adlı kitabı yazarken filme karar verdiğini söyledi.

Filme gösterilen ilgiden çok memnun olduğunu belirten Bayram, "Türk sinema ve siyaset tarihinde bir ilk oldu sanırım, 40 günde çektik ve 41. günde vizyona girdi film. Hikayesini 2 saatte yazdım, organik ve orijinal bir film. Benim 48 senelik hayatımın sadece yüzde biridir, böyle 10 tane film çıkarabiliriz." dedi.

- "İNŞALLAH HOLLYWOOD'A KADAR GİDECEĞİZ"

Serkan Bayram, projelerinin bir umuda yolculuk filmi olduğunu ifade ederek, "Topluma, engellimize, milletimize, dezavantajlı gruplarımıza bir rol model, umut olma amacımız var. Güzel de geri dönüşler oluyor, inşallah yararlı olur. Dizi teklifleri aldık, yerli ve yabancı film festivallerine başvurduk, orada Türkiye'yi temsil edeceğiz. İnşallah Hollywood'a kadar gideceğiz." diye konuştu.

Türk milletinin hizmetkarı olduklarını anlatan Bayram, "Küllerimizden doğdu, dört duvar arasında kalacakken bugün milletimize hizmet eder bir konumdayız. Şükür ediyorum Rabb'ime, milletin bağrından çıkan bir evladı olarak dua ediyorum. Rabb'im sağlık sıhhat ile milletimize hizmet etmeyi nasip etsin. Yere düştüğünde değil, vazgeçtiğinde kaybedersin." ifadelerini kullandı.

Filmin yapımcısı Mert Timuçin Altun da projeyi ilk duyduğunda çok heyecanlandığını belirterek, "İnşallah filmimiz vizyonda da aynı heyecanla karşılanır ve hedefimiz olan engelsiz yaşam ve kültür merkezi inşasına bir tuğla da olsa katkı sunar. Filmde emeği geçen herkesi kutluyorum." dedi.

Yönetmen Doğan Ümit Karaca da filmlerin insanları etkileme gücüne dikkati çekerek, "Biz bir film çektik, umarım sizler de izlerken keyif alırsınız, beğenirsiniz, izleyenlerin içerisinde en ufak bir empati duygusu yaratabilirsek ne mutlu bize." şeklinde konuştu.

Katılımcılara Serkan Bayram'ın aynı isimli kitabı hediye edildi. Bayram, gösterimden önce ziyaretçiler için kitabı imzaladı.

Filmin oyuncu kadrosunda Kutsi, Devrim Kabacaoğlu, Yusuf Aytekin, Sinem Reyhan Kıroğlu, Taha Yusuf Tan ile Yeliz Akkaya yer alıyor.

- FİLM HAKKINDA

Milletvekili Serkan Bayram'ın danışmanlığı ve yönlendirmesiyle senaryosu Volkan Kapkın tarafından kaleme alınan "Buğday Tanesi" filminin yönetmenliğini Doğan Ümit Karaca üstlendi.

Yapımı Pro-In Production tarafından gerçekleştirilen filmin müziklerine Yıldıray Gürgen imza attı.

Deniz Arna ile Erkan Bektaş'ın da rol aldığı yapımın çekimleri, İstanbul ve Ankara'da yapıldı.

Bebekken buğday tarlasında çıkan yangında vücudunun büyük bölümünde kalıcı yanıklar oluşan ve ellerini kaybeden Serkan Bayram'ın hayata tutunma mücadelesini anlatan film, Türkiye'de 400 salonda, yurt dışında da 6 ülkede izleyicilerle buluşacak.

Yorumlar