Bu yağların tüketimi karaciğer yağlanması yapıyor

Ayçiçek yağı ve balık yağı tüketimi karaciğer yağlanmasına sebep oluyor.

Google Haberlere Abone ol
Bu yağların tüketimi karaciğer yağlanması yapıyor

En çok kullanılan yağlardan olan ayçiçek yağının hergün kullanılması sağlığı olumsuz etkiliyor. İspanyalı bilim adamlarına göre, ayçiçek yağının her gün kullanımı karaciğer yağlanmasına sebep oluyor. Ayrıca balık yağı da aynı kategoride değerlendiriliyor. 

Aşırı tüketilen balık yağı karaciğer hasarı ortaya çıkarıyor.

İspanya'da yapılan bir araştırma, ayçiçek yağı ve balık yağı ile ilgili korkunç bir gerçeği ortaya çıkardı. Araştırmaya göre, ayçiçek ve balık bağlarının karaciğer iltihabını tetiklediği ortaya çıktı. Hergün fazla miktarda tüketilen yağlar yükek oranda karaciğer hasarına sebep oluyor.

Alkol dışı karaciğer yağlanması sessiz katil olarak biliniyor. Ayçiçek yağı kullanımı karaciğer dokusunda kalınlaşma ve yaraya neden olarak sirozu tetikliyor ve siroz kanserle sonuçlanıyor. Balık yağı ise karaciğerin telomer uzunluğunu değiştiriyor. İki yağ da farklı şekilde alkol dışı karaciğer yağlanmasına yol açıyor.

Alkol dışı karaciğer yağlanmasının başlıca belirtileri arasında kilo kaybı, hafif karın ağrısı, halsizlik, zihin bulanıklığı yer alıyor.

EN SAĞLIKLI TERCİH ZEYTİNYAĞI

Zeytinyağı karaciğeri koruyor.

İspanyol bilim adamlarının ortaya koyduğu çalışmanın sonuçlarına göre, zeytinyağı vücut sağlığı açısından en sağlıklı tercih. Zeytinyağı karaciğer dostu ve koruyucusu olduğunu bu çalışma ile bir kez daha kanıtlamış oldu.

Yorumlar