Bu hafta sonu yağmur yağacak mı, 15 günlük İstanbul hava durumu haritalı?

Bu hafta sonu yağmur yağacak mı, hava durumu nasıl, Türkiye genelinde havalar bu hafta sonu nasıl olacak, haritalı 15 günlük İstanbul hava durumu?

Google Haberlere Abone ol
Bu hafta sonu yağmur yağacak mı, hava durumu nasıl

Bu hafta sonu yağmur yağacak mı, İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere Türkiye geneli hava durumu nasıl, haritalı 15 günlük İstanbul hava durumu?

Sonbaharın gelmesiyle birlikte havalar bir anda serinlemeye başladı.

İstanbul'da bir anda düşen hava sıcaklığı 20 dereceye kadar indi. Meteoroloji tarafından daha önce yapılan uyarılara parelel olarak havaların serinlemeye devam edeceği belirtiliyor.

Yer yer yurt genelinde de yağmur da kendini gösteriyor. 

Sonbahar havasının hakim olmaya başlamasıyla birlikte yağışlar da artacak. Hal böyle olunca vatandaşlar, bu hafta sonu yağmur yağacak mı diye soruyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu, Denizli, Burdur, Isparta, Konya, Aksaray ve Sivas çevreleri, Hatay’ın kıyı ilçeleri ile Akdeniz’in Toroslar kesiminin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ve Denizli, Isparta, Burdur, Sinop çevreleri ile Konya'nın batı. Kastamonu’nun kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Bu hafta sonu yağmur yağacak mı, 15 günlük İstanbul hava durumu haritalı?
Bu hafta sonu yağmur yağacak mı, 15 günlük İstanbul hava durumu haritalı?

 

Hava sıcaklıklarının iç ve doğu kesimlerde 2 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın, genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın batısı ile Kıyı Ege'de kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

Yağışların, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ve Denizli, Isparta, Burdur, Sinop çevreleri ile Konya'nın batı, Kastamonu’nun kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, heyelan, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Rüzgarın Marmara'nın batısı ile Kıyı Ege'de kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin edildiğinden yaşanabilecek ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İstanbul'da 15 günlük hava durumu ise şöyle:

İstanbul 15 Günlük Hava Tahmin Raporu

 

Ankara 15 günlük hava tahmin raporu: 

Ankara 15 günlük hava durumu raporu
Ankara 15 günlük hava durumu raporu

 

İzmir 15 günlük hava tahmin raporu: 

İzmir hava durumu raporu
İzmir hava durumu 15 günlük

 


 

Yorumlar