Bu gece nöbet sırası onlardaydı

Karabük Üniversitesi tarafından düzenlenen etkinlikte 81 ilden ve 46 ülkeden gelen öğrenciler Çanakkale Şehitleri anısına sabaha kadar nöbet tuttu

Google Haberlere Abone ol
Bu gece nöbet sırası onlardaydı

Karabük Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 102. yılı dolayısıyla "Şehidim, Bu Gece Nöbet Bizde" etkinliği düzenlendi. Etkinlik kapsamında, kampüs içinde bulunan bayrak alanında toplanan bir grup öğrenci, ellerinde Türk bayrakları ve meşalelerle Sosyal Tesisler Meydanı'na kadar yürüdü. Gruba, motosikletli öğrenciler de eşlik etti.

Çanakkale destanını anlatan türkülerin söylenmesi ve şiirlerin okunmasının ardından bir öğrencinin çizdiği karikatürle, destanın yazıldığı anlar anlatıldı. Katılımcılara, Çanakkale'de Mehmetçiğin öğünlerinden olan üzüm hoşafının ikram edildiği etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ve Kuran'ı Kerim tilaveti ile başladı.

Ardından, 46 ülkeden ve 81 ilden gelen öğrenciler, tek tek alana çağrılarak sabah namazına kadar tutulacak nöbete davet edildi. Alana ellerinde maketten yapılan tüfeklerle gelen öğrenciler, "Şehidim, Bu Gece Nöbet Bizde" diye slogan atarak, nöbete başladı.

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, burada yaptığı konuşmada, Anadolu topraklarının vatan olmasında canlarını feda eden bütün şehitleri ve gazileri şükranla andığını söyledi. Ceylan, 18 Mart 1915 tarihinin, Türkiye için çok anlamlı olduğunu belirterek, "Kelimelerle izah etmek mümkün değil. 7 düvele karşı atalarımız savaştı. Çanakkale geçilseydi, son kaleyi vatan olarak savunmakta zorlanacaktık. Atalarımız, dedelerimiz, Atatürk'ün önderliğinde vatan topraklarını vermedi. Onların sayesinde bu topraklarda huzurla yaşıyoruz." dedi.

Karabük Valisi Mehmet Aktaş ise konuşmasında Çanakkale'de atalarının yakaladığı ruhun çok önemli olduğunu, aynı ruhu 15 Temmuz darbe girişiminde de bu ülke vatandaşlarının yeniden gösterdiğini kaydetti. Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat da böylesine anlamlı bir günü öğrencilerinin derinden hissederek bu etkinlikleri düzenlemesinden dolayı onurlu ve gururlu olduğunu ifade etti.

Etkinlik, konuşmaların ardından, "Çanakkale Oratoryosu" ve gerçek Çanakkale hikayelerinin anlatılmasıyla devam etti.

Yorumlar