Bu film kadın cinayetlerini 10 kat artırır

Türkiye'nin bir dönem kadına şiddet denilince ilk akla gelen ismi olan Halis Serbest'in karizmatik oyuncu Erdal Beşikçioğlu tarafından canlandırılıyor olması, kadına şiddeti daha da artıracağı şeklinde yorumlanıyor. Öte yandan filmin kendisi de tartışmalı bir durumda bulunuyor.

Google Haberlere Abone ol
Bu film kadın cinayetlerini 10 kat artırır

Kadına yönelik şiddetin, kadın cinayetlerinin zirvede olduğu bir dönemde, "aşk" adı altında bir kadına hayatı zindan eden ve sonunda onu hayattan koparan bir caniyi ünlü sinema ve dizi oyuncusunun canlandırması tartışmalara neden oldu. Filmin kendisinin bile kadına yönelik şiddeti meşrulaştıracağı hatta da kadına yönelik şiddetti 10 kat daha da artıracağı belirtiliyor. 

"Acıların Kadını" olarak anılan ve önce yüzüne kezzap atılan ve sonrasında öldürülen Bergen'in hayatı film oluyor. Serenay Sarıkaya'nın yoğun iş temposundan dolayı ayrılmak zorunda kaldığı Bergen rolünü Farah Zeynep Abdullah canlandıracak. Erdal Beşikçioğlu, sanatçının hayatına son veren eşi Halis Serbest’e hayat verecek; ancak bu durumun kadına yönelik şiddeti, kadın cinayetlerini daha da artıracağından endişe ediliyor.

Yönetmenliğini Caner Alper ve Mehmet Binay'ın, Yaratıcı Yapımcılığını ve Yapımcılığını Mine Şengöz'ün yaptığı, senaryosunu Yıldız Bayazıt ve Sema Kaygusuz'un yazdığı filmde Bergen'i Farah Zeynep Abdullah canlandıracak.

Bergen'in hikayesi, aile fertlerinin dayanışmasıyla, bedensel ve ruhsal haysiyeti gözeterek yazıldı. Bu filmde Bergen sadece kurban değil, müzisyen kudretiyle öne çıkan bir kahraman olacak.

‘Acıların Kadını’ olarak bilinen arabesk sanatçısı Bergen’in hayatının anlatılacağı ‘Bergen’ filminin erkek başrol oyuncusu belli oldu. Erdal Beşikçioğlu projede, Bergen’in uzun süre aşk yaşadığı, yüzüne kezzap atıp ardından da yaşamına son verdiği eşi Halis Serbest’e hayat verecek.

Yakın zamanda Adana’da sete çıkacak yapım için gelen teklifi kabul eden sanatçı, çalışmalara hemen başladı. Oynadığı her projede adından söz ettiren Beşikçioğlu, Bergen hakkında yazılan kitabı, o dönem çıkan haberleri ve video’ları izleyerek, rolüne çalışıyor.

Farah Zeynep Abdullah, Bergen'in fotoğrafını paylaşarak "Bergen 02.22" notunu yazmıştı.

Farah Zeynep Abdullah paylaşımına yorum yapan Nilgün Belgün "Çok güzel haber" dedi. Cem Davran ise "Güzel, yolun açık olsun" yorumunu yazdı.

SERENAY SARIKAYA PROJEDEN AYRILMAK ZORUNDA KALDI

Yoğun iş temposundan dolayı Bergen filminden ayrılmak zorunda kalan Serenay Sarıkaya, Instagram hesabından ayrılık açıklaması yapmıştı.

Sarıkaya; "Yaklaşık iki buçuk seneyi aşkın zamandır heyecanla hazırlandığım ve hayata geçmesin beklediğim Bergen'in hayatını konu alan film, defalarca kez pandemi ve farklı sebepler yüzünden ertelenmek zorunda kalmıştı."

"Kısa bir süre önce tarafıma iletilmiş olan yeni çekim takvimi, önceden belirli olan iş takvimimle çakıştığı için Bergen filminde olamayacağımı yapımcılarımızla paylaşmıştım, sizlerle de paylaşmak istedim. Tüm Bergen filmi ailesine bu yolculuklarında başarılar dilerim" demişti.


 

Yorumlar