BTS, Grammy'ye aday gösterildi

Güney Koreli K-Pop müzik grubu BTS 63. Grammy Ödülleri’nde En İyi Pop İkili/Grup Performansı dalında aday gösterildi

Google Haberlere Abone ol
BTS, Grammy'ye aday gösterildi

BTS, “Dynamite” adlı şarkısıyla 63. Grammy Ödülleri’nde En İyi Pop İkili/Grup Performansı dalında aday gösterildi ve bu yarışmada aday gösterilen ilk K-pop grubu oldu.

Dünyaca ünlü grubun söz konusu şarkısı ağustosta yayımlanmış, Youtube’daki ilk gününde 101 milyondan fazla görüntülenmeye ulaşmış ve iki hafta boyunca Billboard Hot 100 listesinin ilk sırasında kalmayı başarmıştı.

CNN International'ın haberine göre, BTS’nin Grammy kazanma isteğiyse uzun zamandır bilinen bir gerçek. Zira grubun üyelerinden Suga, eylülde yaptığı açıklamada Grammy törenlerini izleyerek büyüdüklerini ve aday gösterilmelerinin inanılmaz olacağını söylemiş, ardından şu ifadeleri kullanmıştı:

Başladığımız zaman aklımızda Grammy ödülü hiç yoktu. Ama artık daha somut bir rüya haline geldi.
RM’de daha önce Grammy'nin halihazırda Amerikan Müzik Ödülleri’nde ve Billboard Müzik Ödülleri’nde ödüller kazanan grubun Amerika yolculuğunun son kısmı olduğunu söylemişti.

Öte yandan eğer BTS Grammy’de de kazanırsa, ABD’nin üç büyük müzik ödülü töreninde ödül kazanan ilk Güney Koreli grup olacak.

Grammy adaylığı açıklandıktan sonra grup, Twitter’da yaptığı paylaşımda, şarkılarını dinleyen herkese şükranlarını dile getirirken "ARMY” olarak bilinen hayranlarına ayrı bir parantez açtı.

Hepsinden önemlisi, Grammy adayı bir grup haline gelmemiz mucizesi ARMY'ler sayesinde gerçek oldu. Teşekkür ediyor ve sizi her zaman seviyoruz.
Daha sonra, V, Jungkook, RM ve Jimin’in, BTS’nin adaylığı açıklanırken verdiği tepkileri gösteren bir video yayımlandı.

Grubun son albümü “BE” geçen hafta çıkmıştı.  

En İyi Pop İkili/Grup Performansı’ndaki diğer adaylar şöyle:

J Balvin, Dua Lipa, Bad Bunny, Tainy - “Un Dia (One Day)” 

Justin Bieber, Quavo - “Intentions”

Lady Gaga, Ariana Grande - "Rain on Me”

Taylor Swift, Bon Iver - “Exile”

Kaynak: Independent Turkish

BTS

Yorumlar