BTCTurk kimin, güvenilir mi, Özgür Güneri kimdir, kimin oğlu?

BTCTurk kripto para alanında faaliyet gösteren Türkiye'nin ilk yerli firmasıdır. Kripto para piyasalarında sık sık yaşanan iflas vakaları nedeniyle bu sektörde yatırım yapmak isteyenler ayranı bile üfleyerek içiyor. Peki, Btcturk kimin, kim tarafından ne zaman kuruldu, güvenilir mi?

Google Haberlere Abone ol
BTCTurk kimin, sağlam mı, güvenilir mi, nedir?

BTCTurk kimin, güvenilir mi, Özgür Güneri kimdir, kimin oğlu? nedir, giriş, piyasa, indir, komisyon ne kadar, sahibi kim, CEO Özgür Güneri kimdir, nerelidir, kaç yaşında, soruları sanal para ile ilgili işlem yapan Türk vatandaşı birçok kişinin aklındaki temel sorulardan biridir. Dünya genelinde çağın para birimi olara nitelendirilen kripto para alanında Türkiye'de açılan ilk firma olan Btcturk kimin, sahibi kimdir, kim tarafından ne zaman ve nerede kuruldu? BTCTurk kimin, sağlam mı, güvenilir mi, nedir, giriş, piyasa, indir, komisyon ne kadar, sahibi kim? İşte BtcTurk hakkında merak edilen bilgilerden bazıları: 

BTCTURK KİMİN, SAHİBİ KİMDİR?

Türkiye'de Bitcoin alışverişi yapılabilen beş firmadan biri olan BtcTurk 1 Temmuz 2013 tarihinde İstanbul'da Kerem Tibuk tarafından kuruldu. İstanbul Ticaret Odası'na Eliptik Yazılım ve Ticaret A.Ş. adına kayıtlı bir platformdur. Şirketin merkezi İstanbul Beşiktaş'da bulunuyor. 

Türkiye'nin ilk kripto para alım satım platformu olurken dünyada açılan dördüncü platform oldu. 

Caption

 

Kripto para konusundaki en büyük sorun olan "güvenirlik" konusunda kullanıcılarına güvence vermeye çalışan Btcturk, bu alandaki boşluktan faydalanarak kısa süre içinde büyüdü. 

Kripto para için gerekli olan sanal güvenlik konusunda iddialı olduğunu belirten firma, bu yönüyle öne çıkmayı başarıyor. 

BtcTurk üzerinden Türk Lirasıyla Bitcoin alım satımı yapılabiliyor. İşlem günün 24 saati kesintisiz şekilde yapılabiliyor. 

Btcturk kimin? Sahibi kimdir? BTCTurk güvenilir mi? Özgür Güneri kimdir?
BtcTürk CEO'su Özgür Güneri

 

BtcTurk  ismini en çok duyuran olay ise Süper Lig'de mücadele eden Yeni Malatyaspor'a sponsor olmaları ve bunun üzerinden reklamını yapması oldu. 

Türkiye Cumhuriyeti yasalarına uygun olarak hizmet veren BtcTurk, İstanbul Ticaret Odası'na kayıtlıdır.

2018 YILINDA EL DEĞİŞTİRDİ

BtcTurk kuruluşundan 5 yıl sonra büyük yatırımcıların dikkatini üzerine çekmeyi başardı. Kripto para birimlerinin dünyada hızla yayılması ve etkinlik alanlarının genişlemesi üzerine bu alanlarda yatırım yapmak isteyenler daha önce kurulmuş olan firmalara yöneldi. 

Bu kapsamda BtcTurk'ün sahibi Ozan Yurtseven şirketin yüzde 95'ini 2018 yılında QNB Finansinvest’in CEO’su Özgür Güneri'ye sattı.

Kripto para sektöründe faaliyetlerini genişleten Özgür Güneri, hem BTCTurk’ün hem de blockchain ve kripto para teknoloji hizmetleri sağlayan ve Net Holding’in sahibi Besim Tibuk’un oğlu Kerem Tibuk’un şirketi olan BTC Trader’in CEO’su da oldu. 

Gelinen noktada BtcTurk dışında Türkiye'de kripto para alanında faaliyet gösteren platform sayısı 5'e yükselmiş durumda. 

ÖZGÜR GÜNERİ KİMDİR?

BtcTURK'ün şu anki CEO'su Özgür Güneri kimdir? 

Özgür Güneri 1972 senesinde Gaziantep’te doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini memleketinde tamamladı. Üniversite eğitimini ise İstanbul'da Marmara Üniversitesi’nin İngilizce İşletme bölümünde tamamladı. Üiversitede öğrenim gördüğü dönemde, 1991 senesinde Global Menkul Değerler Araştırma Bölümü’ne başladı.

London Business School’dan MBA derecesi aldı.

Türkiye’deki farklı sektörleri ve bu sektörlere hizmet veren şirketleri finansal analist olarak inceleyen Özgür Güneri, farklı ülkelerde de görev yaptı.

1998 yılında Egebank Grubu'nda işe başladı. 2000 yılında ise Finansbank Grubu’na geçiş yaptı. Burada Genel Müdür Yardımcısı, Chief Investment Officer, Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Üyelikleri yapıyordu. 

Özgür Güneri’nin üzerinde çalıştığı alanlardan biri, kurumsal finansal yatırım hizmetleridir. 2018 yılı ile beraber de bu alanda daha aktif çalışma göstermeye başlamıştır. BtcTurk’ün başına geçmiş ve yeni nesil finansal hizmetler konusunda birçok adım atmıştır.

BtcTurk’ün CEO’su olarak çalışmaya devam etmektedir. 


 

Yorumlar

Dilara şahin Ben btctürk bloke ettiler şim di blokemi kaldırmıyorlar yardımcı olun kütfen