BRICS Liderler Zirvesi

- Çin Devlet Başkanı Şi, Güney Afrika Devlet Başkanı Zuma ile ikili ilişkiler ve işbirliği konularını ele aldı

Google Haberlere Abone ol
BRICS Liderler Zirvesi

PEKİN (AA) - Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in, Güney Afrika Devlet Başkanı Jacob Zuma ile BRICS, kuşak, yol ve ikili ilişkileri görüştüğü bildirildi.

Çin'in güneyindeki Fucien eyaletinin Şiamın kentinde düzenen BRICS (Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin, Güney Afrika) Zirvesi kapsamında, Çin Devlet Başkanı Şi, Zuma ile bir araya geldi.

Görüşmede, Çin ile Güney Afrika ikili ilişkiler ve karşılıklı çıkarları ilgilendiren alanlarda, işbirliği, dayanışma ve güvenin artırılması gerektiğini belirten Şi, kültür, bilim, teknoloji, turizm, medya alanında çalışmaların artırılmasının önem arzettiğini ifade etti.

Uluslararası koşullar değişse bile Çin’in Afrika ile kazan- kazan temeline dayalı işbirliğinin aynı kalacağını belirten Çin Devlet Başkanı, Pekin yönetiminin, "Kuşak ve Yol inisiyatifi", "2063 Afrika Vizyonu" ve diğer projelerde Afrika birlikte çalışmak istediğini dile getirdi.

Çin lideri Şi, Çin’in Afrika’da barış ve kalkınmanın tesisi için desteğini sürdüreceğini vurguladı.

Güney Afrika Devlet Başkanı Zuma da BRICS Zirvesi’nin ev sahipliğini yapması dolayısıyla Çin’e teşekkür ederek, iki ülke arasındaki ikili ve çok işbirliği platformlarda alınan sonuçların tatmin edici olduğunu kaydetti.

BRICS liderleri yuvarlak masa toplantısı yapacak.

Yorumlar