"Briçin akıl sporu olduğunu herkese anlatmamız lazım"

- Briç Federasyonu Başkanı Zorlu: - "Ankara'nın Cumhuriyet turnuvalarının merkezi olması konusunda yönetimde fikir birliğimiz var" - "Briçi seçmeli ders olarak veren bazı üniversiteler var. Bu rakam, 28 üniversiteye kadar çıkmıştı ama şimdi düşüşte. Bu konuda da çalışmak zorundayız" - "Uluslararası arenada terör nedeniyle 'Türkiye'ye gidilemez' algısı bulunuyor. Bunu değiştirmek için ülkeye uluslararası organizasyonların alınması gerek"

Google Haberlere Abone ol
"Briçin akıl sporu olduğunu herkese anlatmamız lazım"

ANKARA (AA) - BUĞRA ERSAVAŞ - Briç Federasyonu Başkanı Nafiz Zorlu, göreve yeni geldiklerini ve önlerinde birçok proje olduğunu belirterek, en öncelikli görevlerinin ise briçin akıl oyunu olduğunu herkese anlatmak olduğunu söyledi.

Olağan seçimli genel kurulda görev gelmesi sonrasında AA muhabirine açıklamalarda bulunan Zorlu, göreve başlamalarıyla birlikte birçok projeyi hayata geçirmeye başladıklarını söyledi.

Federasyon yönetimi olarak eksik gördükleri konulara yönelik çalışmalar başlattıklarını dile getiren Zorlu, "Briçin akıl sporu olduğunu herkese anlatmamız lazım. Federasyon olarak öncelikli görevimiz bu." dedi.

Yönetim kurulunda çok tecrübeli ve başarılı kişiler bulunduğunu ifade eden Zorlu, "Federasyonun işlerinde bazı konuları ayırmak gerekiyor. Örneğin ben, briç sporunun duayenleri arasındayım. İdari işler ve başkanlıkla ilgili ilişkiler ayrı konulardır. Hepsi benim sorumluluğumda mutlaka ama ben daha çok briç sporunun vizyonu, yayılması, uluslararası ilişkilerin geliştirilmesi ve uluslararası yarışların ülkemize getirilmesi konularına ağırlık vereceğim" diye konuştu.

İstanbul'un ev sahipliğinde 29 Ekim'de yapılan organizasyona katılımın yüksek olduğunu ve bu sayının kendilerini mutlu ettiğini belirten Zorlu, bu tür organizasyonları ülke geneline yayacaklarını vurguladı.

Ankara'yı Cumhuriyet turnuvalarının merkezi olarak kabul edeceklerine değinen Zorlu, "29 Ekim organizasyonu, tarihteki en büyük katılımlı organizasyonumuz oldu. Yönetim olarak Ankara'nın bu tür turnuvaların merkezi olması konusunda fikir birliğimiz var. Katılımın düşük olabilme ihtimaline karşı iki veya 3 kentte turnuvalar düzenleyebilir, belli sıraları elde eden sporcuları da bir başka yarışmada buluşturarak final yapabiliriz. İstanbul, büyük bir oyuncu merkezi, bu sayıların bölünmesini de istemiyoruz. Yönetim kurulu arkadaşlarımızla birlikte bu konunun üzerinde çalışacağız." ifadelerini kullandı.

- Üniversitelerle ilgili çalışmalar


"Kendi kaynağını kendi yaratan bir federasyonuz." diyen zorlu, çocuklar ve üniversite öğrencilerine yönelik çalışmaların da süratle hayata geçmesi gerektiğini belirtti.

Bazı üniversitelerde kulüp faaliyetleri olarak briçle ilgili girişimler olduğunun altını çizen Zorlu, şöyle devam etti:

"Buralara yüzlerce genç başvuruyor. Bunların birçoğunu kısa zamanda oyuncu olarak kazanabiliriz. Birçok üniversitede ilgi görüyoruz. Briçi seçmeli ders olarak veren bazı üniversiteler var. Bu rakam, 28 üniversiteye kadar çıkmıştı ama şimdi düşüşte. Bu konuda da çalışmak zorundayız. Bu noktada üniversite rektörlerinin de tavrı önem kazanıyor. Bunun yanı sıra belediyelerde de işbirliği içinde olmayı istiyoruz. En azından ilk aşamada bazı belediyelerle pilot bölgeler belirleyerek, akıl merkezleri kurdurmak amacındayız. Para değil sadece tanıtım yönünde sponsorluk öncelikli ihtiyacımız."


- "Briç kozmopolit bir spordur"


Nafiz Zorlu, özellikle Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürleri ile çok aza inen diyalogların yeniden sıcak bir hal alması için çalışacaklarını belirten Zorlu, "Düzenli bir çalışma ortamı yaratmamız gerekiyor." dedi.

Briçin kozmopolit bir spor olduğunun altını çizen Zorlu, "Her yaş grubundan ve her maddi durumdan sporcularımız var. Çok genç yaşta da sporculara sahibiz, çok tecrübeli sporcularımız da var. Milli takımlarda son yıllarda bir düşüş yaşanıyor. Öncesinde ciddi başarılar elde edilmişti. Benim iki sene önce kazandığım dünya şampiyonluğu gibi bireysel başarılar bulunuyor. Milli takımları eski düzeyine getirmemiz lazım." şeklinde konuştu.


- "Algı değişikliği şart"


Zorlu, uluslararası arenada terör nedeniyle 'Türkiye'ye gidilemez' algısı bulunduğunu ve bunu değiştirmek için ülkeye uluslararası organizasyonların alınması gerektiğini dile getirdi.

16 yaş altı sporcuların yaz kampları olduğunu ve oralarda uluslararası kamplar veya turnuvalar düzenlenebileceğini ifade eden Zorlu, "Birkaç ülkeden çocukları ülkemize davet edelim. Bu çocuklar, ulaşım ücretlerini kendileri karşılaşın, geri kalan masrafları da federasyonumuz üstlensin. Bu tür bir organizasyonu hayata geçirmeliyiz. Burada yaşananları videolara çekerek, katılımcı çocukların ülkelerine gönderirsek, bunun ülkemize geri dönüşü çok iyi olur. Sporumuzun bu uluslararası organizasyonlara daha çok ihtiyacımız var." değerlendirmesinde bulundu.

Uluslararası organizasyonlarda yer alacak ülke kafilelerinin Türkiye'ye her açıdan katkı yaptığını kaydeden Zorlu, "Burada mücadele edecek sporcular ve antrenörleri, yapacağımız kusursuz organizasyonları geri dönüşlerinde herkese anlatacaktır. Organizasyonlar sayesinde ülkeye önemli bir döviz girdisi olacaktır ama her şey para demek değil. Bu noktada ülke tanıtımının daha önemli olduğuna inanıyorum. 40 yıldır bu sporun içindeyim ama akıl sporumuzun kaderini değiştirmek için çabalayacağız." ifadelerini kullandı.

Yorumlar