BP’nin üçüncü çeyrek karı yüzde 48 azaldı

- BP'nin üçüncü çeyrek karı geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 48 azaldı

Google Haberlere Abone ol
BP’nin üçüncü çeyrek karı yüzde 48 azaldı

LONDRA (AA) - İngiliz enerji şirketi British Petroleum'un (BP) karı bu yılın üçüncü çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yaklaşık yüzde 48 oranında azaldı.

Şirketten yapılan açıklamada, yenileme maliyetleri hesaplamasına göre, şirketin üçüncü çeyrekte 933 milyon dolar kar elde ettiği kaydedildi. Geçen yılın aynı döneminde şirketin karı yaklaşık 1,8 milyar dolar seviyesindeydi.

Petrol fiyatlarındaki düşük fiyat ve kar marjının şirketin gelirlerinde de azalmaya yol açtığı belirtilen açıklamada, Meksika Körfezi'ne ödemeleri hariç, şirketin yenileme maliyetlerinin üçüncü çeyrek itibarıyla yaklaşık 4,8 milyar dolar seviyesine ulaştığı ifade edildi.

Şirketin sermaye yatırım planlarının da aşağı yönlü şekilde yeniden güncellendiği ve bu yıl sonu itibarıyla sermeye yatırımlarının daha önceden öngörülen 17-19 milyar dolar yerine, 16 milyar seviyesinde gerçekleşeceği belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen BP Mali İşler Üst Yöneticisi Brian Gilvary, "Zorlu fiyat ve kar marjı ortamına uyum sağlamak konusunda iyi bir ilerleme kaydetmeye devam ediyoruz." ifadesini kullandı.

Yorumlar