BP‘den Doğu Akdeniz havzasında yeni doğalgaz keşfi

- İngiliz enerji şirketi BP, Mısır’ın kuzeyindeki Baltim bölgesinde yüksek kalitede doğalgazın bulunduğu yeni bir sahanın keşfedildiğini açıkladı

Google Haberlere Abone ol
BP‘den Doğu Akdeniz havzasında yeni doğalgaz keşfi

LONDRA (AA) – İngiliz enerji şirketi British Petroleum (BP) Mısır’ın kuzeyindeki Baltim bölgesinde yeni bir doğalgaz sahası keşfettiğini açıkladı.

BP’den yapılan yazılı açıklamada İngiliz enerji şirketinin Batı Nil Deltası’ndaki Baltim SW-1 keşif alanında yapılan sondajda önce suyun 25 metre derinliğine kadar inildiği, ardından 3 bin 750 metre derinlikte ise yaklaşık 62 metrelik bir alanda yüksek kalitede doğalgaza rastlandığı belirtildi.

Açıklamada keşfin yapıldığı alanın deniz kıyısından yaklaşık 12 kilometre açıkta yer aldığı belirtildi.

Ayrıca sahanın 2015 yılının temmuz ayında keşfedilen ve günde yaklaşık 65 bin varile eşdeğer üretimin yapıldığı Nooros sahasının devamı niteliğinde olduğu kaydedildi.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan BP’nin Kuzey Afrika Bölgesel Başkanı Hesham Mekawi, “Baltim SW-1 alanında elde edilen sonuçlardan son derece memnunuz. Nooros alanı boyunda üçüncü keşfimiz bölgenin potansiyelini doğrular nitelikte.” şeklinde konuştu.

BP, Mısır’ın kuzeyindeki Baltim Güney Gelişim Alanı’nda yüzde 50 oranında hisse payına sahip. Enerji şirketi Eni ise iştiraki IEOC ile birlikte diğer yüzde 50’lik hissenin sahibi konumunda.

Yorumlar