BP ile CNPC Çin’de keşif ve üretim yapacak

- BP, Çin Ulusal Petrol Şirketi CNPC ile Sinchuan sahasında kaya gazı araştırma, geliştirilme ve üretim için anlaşma imzaladı

Google Haberlere Abone ol
BP ile CNPC Çin’de keşif ve üretim yapacak

LONDRA (AA) – İngiliz enerji şirketi British Petroleum (BP), Çin Ulusal Petrol Şirketi CNPC ile Çin’in güneybatısında yeni bir sahada kaya gazı araştırması, geliştirilmesi ve üretimi için anlaşma imzaladı.

BP’nin Londra’daki merkezinden yapılan açıklamada, anlaşmanın Çin’in güney batısında Sinchuan sahasında (Rong Chang Bei) yaklaşık bin kilometrekarelik bir alanı kapsadığı belirtildi.

Açıklamada bu yılın mart ayında iki şirket arasında yine Çin’in güneybatısında yer alan Neijiang-Dazu sahasını kapsayan ilk üretim paylaşımı anlaşmasının imzalandığı hatırlatıldı.

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan BP Grubu Başkanı Üst Yönetici Bob Dudley, “CNPC ile stratejik anlaşmamızda ilerleme kaydetmekten memnuniyet duyuyoruz. Bu Çin’deki ikinci üretim paylaşımı anlaşmamız. Bu anlaşma Çin’in güneybatısındaki Neijang-Dazu sahasındaki başarılı iş birliğimize katkıda bulundu.” ifadelerini kullandı.

CNPC Başkanı Wang Yilin ise iki şirket arasındaki stratejik anlaşmanın aynı zamanda üçüncü ülkelerdeki keşif, geliştirme ve üretim faaliyetlerinde de iş birliğini içerdiğini kaydetti.

BP’nin 2016 yılına ilişkin Enerji Görünümü Raporuna göre 2035 yılında kaya gazı üretiminin tüm dünyada üretilen doğalgaz üretiminin dörtte birini oluşturması, bu üretim artışına ise en büyük katkının Çin tarafından sunulması bekleniyor.




Yorumlar