"Böyle kanlı bir darbe girişimi olmamıştı"

- Yaşamı boyunca birçok darbeye tanıklık eden Kayserili 88 yaşındaki Ali Uçak, elinde Türk bayrağı ve bastonuyla, eski günleri yeniden yaşamamak için meydanlarda "demokrasi nöbeti" tutanlara destek veriyor - Ali Uçak: - "Böyle kanlı bir darbe girişimi olmamıştı. Bunlar Allah'ı bilmez, böyle Müslüman olmaz. Allah bizi esirgedi" - "Yapılmak istenen son darbe girişimi çok farklıydı. Bu darbe yapılsaydı, şimdi ne ev kalırdı, ne sığınacak bir yurt. Bunlar Müslümanları tek tek öldüreceklerdi"

Google Haberlere Abone ol
"Böyle kanlı bir darbe girişimi olmamıştı"

İSTANBUL (AA) - SELAMİ KÜÇÜKOĞLU - Hayatı boyunca birçok darbeye tanıklık eden Kayserili 88 yaşındaki Ali Uçak, elinde Türk bayrağı ve bastonuyla, eski günleri yeniden yaşamamak için meydanlarda "demokrasi nöbeti" tutanlara destek veriyor.

Sultanbeyli Kent Meydanı'nda torunlarıyla "demokrasi nöbeti" tutan Uçak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminin diğer darbelerden çok farklı olduğunu aktardı.

Uçak, "Böyle kanlı bir darbe girişimi olmamıştı. Bunlar Allah'ı bilmez, böyle Müslüman olmaz. Allah bizi esirgedi. Darbe girişiminde kim Müslüman, kim kafir belli oldu. Önceden darbeler hükümete karşı yapılırdı ama bu kez halka yapılmak istendi. Müslümanları katlettiler. Kendi askerimiz, kendi silahımızla Müslümanların kanını akıttı. O geceyi unutmak mümkün değil, bu darbe çok başkaydı." diye konuştu.

Torunları kendisine darbe girişimi olduğunu söylediğinde duyduklarına inanamadığını belirten Ali Uçak, şöyle devam etti:

"O gece çok zor bir geceydi. Dışarıdan gelen silah ve uçak seslerini duyup torunlarıma neler olduğunu sordum, 'Dede, darbe oluyor, askerler her yeri kapatmış. Karşı çıkanları öldürüyorlar' dediklerinde inanamadım. 'Darbe böyle yapılmaz, bu işte başka bir iş var' dedim. Çünkü ben çok darbe gördüm. Eskiden yapılan darbelerin izlerini çok iyi biliyorum ve darbelerin nelere yol açtığını da yaşayarak gördüm. O gece darbe girişimi başarılı olsaydı, evimiz, yurdumuz olmayacaktı. Allah uzun ömürler versin Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a. Allah bu millete bir darbe daha göstermesin. Allah esirgesin ve bir darbe daha yaşatmasın. Bu darbe çok farklıydı. Darbeler olur ama böyle darbe girişimi olmaz. Bu darbeyi yapanlar kafirden farksızdı. Çünkü kafirde merhamet olmazmış. Bunlar da kafir gibi merhametsizdi. Bunlarda da merhamet yoktu. Müslümanların üzerine kurşun yağdırdılar. İçten darbe yaptılar ve kafir yapmadı bunların yaptığını."

İlerlemiş yaşına rağmen nöbet tutmaya devam edeceğini vurgulayan Uçak, şunları kaydetti:

"Eskiden darbe olunca, paşa gelir başa geçerdi. Ama bunlar eskiler gibi olmadı ve bütün Müslümanları kırıp öldüreceklerdi. Evimiz, bir şeyimiz kalmayacaktı. Allah bizim başımıza Recep Tayyip Erdoğan'ı gönderdi. İlk defa böyle bir lider var başımızda. Böyle hükümet bir tane geldi. Cumhurbaşkanımız bizlere ne zaman 'evinize gidin' derse biz ancak o zaman evimize gideceğiz. Eskilere bakıyorum da paşaların yaptıkları darbelerde sokağa çıkma yasağı getirilir, tanklar sokağa çıkar, asker sokaklara inerdi ve 'darbe yaptık, ihtilal oldu' diyerek koltuğa kendileri otururdu. Bizlere, 'evinizden çıkmayın' derlerdi. Partileri kapatırlar, sonra karşı çıkanları hapse atarlardı. O dönem darbe yapanlar, 'biz bunlardan iyi yönetiriz' diyerek başlardı darbe girişimine. Fakat o gün akşam kendi halkına kurşun sıkan, birebir kasıtlı ateş açıp Müslümanları katledenler oldu ve onlar bizim askerimiz olamaz. Bizim paşalarımız öyle emirler vermezdi. Bunlar katildirler, direkt halka ateş açtılar ve birebir cana kıydılar. "

Halkın da yoğun ilgisini çeken Ali Uçak, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini "en kanlı darbe girişimi" olarak yorumlarken, "Çok darbe gördüm ve bu darbelerin sorunlarını halk olarak yıllarca yaşadık. Benim gördüğüm darbeler arasında bu darbe en kanlı darbeydi. Yapılmak istenen son darbe girişimi çok farklıydı. Bu darbe yapılsaydı şimdi ne ev kalırdı, ne sığınacak bir yurt. Bunlar Müslümanları tek tek öldüreceklerdi." ifadelerini kullandı.

Yorumlar