Boston'da Türk filmleri yarışması

- New England Türk Amerikan Kültür Derneğince bu sene 11'incisi organize edilen yarışmada, 44 belgesel ve kısa film yer alıyor

Google Haberlere Abone ol
Boston'da Türk filmleri yarışması

NEW YORK (AA) - ABD'nin Boston kentinde bu yıl 11'incisi düzenlenen "Türk Belgesel ve Kısa Film Yarışması" başladı.

Boston Güzel Sanatlar Müzesi'ndeki etkinliğin açılışında, yönetmen Ceyda Torun'un İstanbul'un kedilerini anlattığı "Kedi" isimli belgesel film gösterildi.

Organizasyonda, bu yıl 360 film için başvuru yapılan ödüllü yarışma programında 44 belgesel ve kısa film yer alıyor.

Filmler, Boston Güzel Sanatlar Müzesi ile Boston Goethe Ensitüsü ve Boston Üniversitesinin sinema salonlarında izleyici ile buluşuyor.

Yarışmanın jürisinde ise Boston Globe gazetesinin film eleştirmeni Peter Keough, Boston Güzel Sanatlar Müzesi'nin film küratörü Carter Long ve Harvard Film Arşivi'nin küratörü Jeremy Rossen görev yapıyor.

Jürinin yanı sıra izleyiciler de yarışma boyunca en iyi kısa film ve en iyi belgesel "seyirci ödülleri"ni belirlemek için oy kullanabiliyor.

Yarışma 13 Kasım'da sona erecek ve ödül alacak filmlerden oluşan bir seçki, Mart 2017'de yapılacak 16. Boston Türk Film Festivali programında sinemaseverlerin karşısına çıkacak.

Organizasyon, Boston'da faaliyet gösteren New England Türk Amerikan Kültür Derneği (TACS-NE) tarafından Boston Güzel Sanatlar Müzesi, Boston Üniversitesi ve Boston Goethe Enstitüsünün iş birliğiyle düzenleniyor.

Yorumlar