Bosnalı Arslan bebek tedavisi için Türkiye'de

- Beyninde kötü huylu tümör tespit edilen ve tedavisi için gerekli olan paranın toplanması için ülkesi Bosna Hersek'te yardım kampanyaları başlatılan 6 aylık Arslan Kulacic, Türkiye'ye getirilerek ameliyat edildi - Acıbadem Altunizade Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Çuhadaroğlu: - "Arslan Kulacic, 30 Ocak'ta hava ambulansıyla hastanemize getirildi. Sağlık durumu, ilgili uzmanlarımız tarafından acilen değerlendirildi. Bebeğin bilincinin kapalı ve bıngıldağının oldukça gergin olduğu saptandı. Kafa içi basıncı da oldukça yüksekti. Beyin görüntülemesi yapılan Arslan bebekte oldukça büyük bir beyin tümörü saptandı. Aynı zamanda tümörün küçük parçalar halinde beyin içine dağıldığı da görüldü" - "Bebeğin beyin omurilik sıvı dolaşımında tıkanıklık olması nedeniyle acilen ameliyata alındı. Ameliyat sırasında tıkanıklık açılarak omurilik sıvısı boşaltıldı. Aynı zamanda tümörden endoskopik biyopsi de alındı. Ameliyat sonrasında yoğun bakım servisine alınan Arslan bebeğin tedavisi, önümüzdeki günlerde çıkacak olan patoloji sonucu alındıktan sonra yeniden düzenlenecek"

Google Haberlere Abone ol
Bosnalı Arslan bebek tedavisi için Türkiye'de

İSTANBUL (AA) - KAAN BOZDOĞAN - Beyninde kötü huylu tümör tespit edilen ve tedavisi için gerekli 133 bin avroyu toplamak için ülkesinde yardım kampanyaları başlatılan 6 aylık Arslan Kulacic, Türkiye'ye getirilerek tedavi altına alındı.

Bosna Hersek'te doğumundan birkaç ay sonra ameliyat edilen ancak daha sonra beyninde yeniden tümör oluşan Arslan bebeğin tedavisi için ülkesinde yardım kampanyaları başlatıldı.

Kampanyalar devam ederken durumu ağırlaşan Arslan bebek, Bosna Hersek'ten ambulans helikopterle İstanbul'a getirildi.

Acıbadem Altunizade Hastanesi'nde ameliyat edilen bebeği yaşama bağlamak için doktorlar yoğun çaba sarf ediyor. Bebeğin tedavisinin yoğun bakım servisinde sürdüğü, sağlık durumunun ilerleyen günlerde netlik kazanacağı belirtildi.

Hastanenin Başhekimi Prof. Dr. Çağlar Çuhadaroğlu, AA muhabirine, Arslan Kulacic'in hava ambulansıyla hastaneye getirildiğini, sağlık durumunun ilgili uzmanlar tarafından acilen değerlendirildiğini söyledi.

Çuhadaroğlu, "Bebeğin bilincinin kapalı ve bıngıldağının oldukça gergin olduğu saptandı. Kafa içi basıncı da oldukça yüksekti. Beyin görüntülemesi yapılan Arslan bebekte oldukça büyük bir beyin tümörü saptandı. Aynı zamanda tümörün küçük parçalar halinde beyin içine dağıldığı da görüldü. Bebeğin beyin omurilik sıvı dolaşımında tıkanıklık olması nedeniyle acilen ameliyata alındı. Ameliyat sırasında tıkanıklık açılarak omurilik sıvısı boşaltıldı. Aynı zamanda tümörden endoskopik biyopsi de alındı. Bilinci açılan ve ameliyat sonrasında yoğun bakım servisinde tedavisine devam edilen Arslan bebeğin tedavisi, önümüzdeki günlerde çıkacak olan patoloji sonucu alındıktan sonra yeniden düzenlenecek." dedi.

İlgili tüm uzmanların büyük bir hassasiyetle tedavi sürecini takip ettiğini vurgulayan Çuhadaroğlu, "Arslan bebek, hayata tutunmak için büyük bir mücadele vermektedir. İhtiyaç duyulan tüm branşlardaki uzman hekimlerimiz ve sağlık personelimiz tıbbın tüm imkanlarını kullanarak Aslan bebeğe destek olmak, onun hayata tutunmasına yardımcı olmak için çalışmaktadır." ifadesini kullandı.

Henüz 4 aylıkken ameliyat edilen ancak bir süre sonra beynindeki tümör yeniden nüks eden Arslan bebeğin sağlığına kavuşması için ülkesinde kampanyalar başlatılmıştı. Her kesimden yardımseverin destekte bulunduğu hatta bazı vatandaşların imkanlarını zorlayarak katkı sağladığı kampanyalar devam ederken, doktorları tedavinin sadece Türkiye'deki özel bir hastanede yapılabildiğini belirtmişti. Ayrıca, Türkiye'deki tedavinin 18 ay süreceği, tedavi için 133 bin avro gerektiği ifade edilmişti.

Arslan Kulacic'in tedavisine, ülkedeki telefon operatörlerinden mesaj göndererek ya da "Pomozi.ba" yardım kuruluşunun sayfasında yayınladığı banka hesap numaralarına para yatırarak destek olunabiliyor.

Yorumlar