Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Crnadak'tan AA'ya ziyaret

- Crnadak: -"İki ülke arasındaki ilişkilerin, özellikle ekonomi alanında daha da geliştirilmesini hedefliyoruz" - AA'nın Saraybosna'daki ofisini ziyaret eden Crnadak'a "AA 2016 Yıllığı" ve "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi Kitapçığı" takdim edildi

Google Haberlere Abone ol
Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Crnadak'tan AA'ya ziyaret

SARAYBOSNA (AA) - Bosna Hersek Dışişleri Bakanı İgor Crnadak, Türkiye ile ilişkileri özellikle ekonomi alanında daha da geliştirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Crnadak, Anadolu Ajansı'nın başkent Saraybosna'daki ofisini ziyaret etti.

AA'nın Boşnakça, Hırvatça, Sırpça (BHS) Editörü Hakan Çelik'ten kurumun Bosna Hersek ve diğer bölge ülkelerindeki çalışmaları hakkında bilgi alan Crnadak, kurumun kadın çalışanlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

Crnadak, 11 Mart'ta beşinci kuruluş yıl dönümünü kutlayacak olan BHS servisini çalışmalarından dolayı tebrik ederek, Türkiye ile Bosna Hersek arasındaki başarılı işbirliğine dikkati çekti.

Bosna Hersek'in, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine tepki gösteren ilk ülkelerden olduğunu anımsatan Crnadak, iki ülke arasındaki ilişkilerin, özellikle ekonomi alanında daha da geliştirilmesini hedeflediklerini aktardı.

Türkiye'nin desteğiyle yapılması planlanan Saraybosna-Belgrad Otoyol Projesi'ne de değinen Crnadak, söz konusu projenin geleceğin projesi olduğunu ve sadece altyapı açısından değil, istikrar ve barış açısından da önemli olacağını vurguladı.

Crnadak, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak, kadınların ve kadın haklarının yılda sadece bir gün değil, kalan 364 gün de hatırlanmasını istedi.

Ziyaretin sonunda Crnadak'a "AA 2016 Yıllığı" ve "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi Kitapçığı" takdim edildi.

Yorumlar