Borsayı kumarhaneye çevirenlere uyarı

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, borsayı oyun alanına dönüştürenlere seslenerek, "Borsa oyun alanı değildir" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Borsayı kumarhaneye çevirenlere uyarı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Finansal Okuryazarlık Platformu Lansmanı"nda ekonomiye ilişkin önemli mesajlar verdi. Bakan Şimşek, enflasyonu tek haneye indirme programının başarılı bir şekilde devam ettiğini belirtti. Mayıs ayında yıllık enflasyonun yükselmeye devam edeceğini ancak yıl sonunda enflasyonun 30'lu rakamlara ineceğini ifade etti. Şimşek, "Enflasyonu tek haneye indirme programımız başarılı bir şekilde devam ediyor. Enflasyonun yıllık bazda mayıs ayında zirveye ulaşacağını öngörüyoruz." dedi.

BORSA UYARISI

Bakan Şimşek, vatandaşlara borsa konusunda da önemli uyarılarda bulundu. "Vatandaşımız 'Borsada oynuyorum.' diyor, burası bir oyun alanı değil aslında." ifadelerini kullanan Şimşek, borsanın yatırım yapılan bir alan olduğunu vurguladı. Şimşek, "Hisse senedi aldığınız zaman şirketi satın almış oluyorsunuz tamamını değil tabii. Burası bir oyun alanı değil. O nedenle bilgiye dayalı, analize dayalı değerlendirmeler üzerinden kararlar vermemiz lazım." dedi.

FİNANSAL OKURYAZARLIK VURGUSU

Bakan Şimşek, finansal okuryazarlığın önemine de dikkat çekti. "Borsada hesabınız yoksa, kriptoya bulaşmadıysanız da verdiğiniz kararlar alternatifi olan kararlardır. Kolay para kazanma yolları risklidir, tehlikelidir. Risk ve getiri arasında bir denge vardır. Biri çok getiri vaat ediyorsa bilin ki orada riskler de yüksektir." şeklinde konuştu.

TÜYO VE DUYUMLARLA HAREKET ETMEYİN

Vatandaşlara kolay para kazanma yollarının riskli ve tehlikeli olduğunu hatırlatan Şimşek, "Tüyo ve duyumlarla hareket etmeyin. Birileri size yüksek getiri vaadediyorsa bilin ki çok riskli bir faaliyettir. Bilgiye dayalı, analize dayalı değerlendirmeler üzerinden kararlar vermeniz çok önemli." dedi.

EKONOMİK İSTİKRAR

Bakan Şimşek, ekonomik istikrarın sağlanması için atılan adımların ve uygulanan programların titizlikle takip edildiğini belirtti. "Enflasyonu kontrol altına almak, ekonomik istikrarı sağlamak için gerekli tüm önlemleri alıyoruz. Vatandaşlarımızın da bu sürece bilinçli ve dikkatli bir şekilde katılmaları büyük önem taşıyor." ifadelerini kullandı.

GELECEK DÖNEM PLANLARI

Bakan Şimşek, enflasyonla mücadele ve ekonomik büyüme hedefleri doğrultusunda önümüzdeki dönemde atılacak adımlara ilişkin de bilgi verdi. "Ekonomik reformlarımız ve programlarımız kararlılıkla devam edecek. Enflasyonu tek haneli rakamlara indirme hedefimiz doğrultusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Tüm vatandaşlarımızın bu süreçte ekonomik okuryazarlık seviyelerini artırmaları ve yatırım kararlarını bilinçli bir şekilde almaları büyük önem taşımaktadır." dedi.

Yorumlar