Borsa İstanbul'da "15 Temmuz Şehitler Anıtı" açıldı

- FETÖ'cü darbe girişimi sırasında işgal edilmek istenen Borsa İstanbul'u savunurken şehit düşenleri anmak için hazırlatılan "15 Temmuz Şehitler Anıtı"nın açılışı gerçekleştirildi

Google Haberlere Abone ol
Borsa İstanbul'da "15 Temmuz Şehitler Anıtı" açıldı


İSTANBUL (AA) - 15 Temmuz'da gerçekleşen hain darbe girişimi sırasında işgal edilmek istenen Borsa İstanbul'u savunurken şehit düşenleri anmak için Borsa İstanbul AŞ. tarafından hazırlatılan 15 Temmuz Şehitler Anıtı'nın açılışı yapıldı.

Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamaya göre, açılış törenine, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, şehit ve gazilerin ailelerinin katılımıyla gerçekleşti.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi esnasında Borsa İstanbul'da şehit edilen Fatih Satır ve Mehmet Şevket Uzun için tören düzenlendi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, "O gece hiç kimse vatansever olmaktan başka bir sıfat taşımadı. O gece sadece FETÖ ve onun piyonları değil, tüm dünya bir kez daha gördü ki bu millet isterse her türlü zorluğu alt etmeyi başarır." ifadelerini kullandı.

Kaya, o geceyi asla unutmayacaklarını belirterek, "Sinsi emellerine kan dökerek, bomba yağdırarak kurşun sıkarak ulaşmak isteyen, gözü dönmüş bir grup hainin ne denli vahşet içinde olabileceklerini o gece gördük." değerlendirmesinde bulundu.

Astsubay Ömer Halisdemir'i de rahmetle andığını aktaran Kaya, sokağa dökülen milletin bir ferdi olmaktan gurur duyduğunu kaydetti.

Kaya, milletin 15 Temmuz gecesi siyaset üstü bir duruş sergilediğini anlatarak, bu birlik ve beraberliğin bozulmayacağını belirtti.

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ ise, 15 Temmuz gecesinin milletin yeni bir zaferi olarak tarihe geçtiğini ve o gece yaşanan nice kahramanlıklardan biri de Borsa İstanbul’da gerçekleştiğini belirterek, "Başta Sarıyerli komşularımız olmak üzere, canlarını hiç tereddüt etmeden feda etmeye kararlı vatandaşlarımız ve kahraman polisimiz buraya gelerek Borsamızı hainlerin elinden almıştır." ifadelerini kullandı.

Şehitler için başsağlığı, gaziler için de acil şifalar dileyen Karadağ, yüce şehitlerin onuruna açılışını gerçekleştirilen anıt ile şehitlerin aziz hatırasını hep birlikte yad edildiğini, gazileri saygıyla ve şükranla andıklarını belirtti.

Konuşmaların ardından Borsa İstanbul bahçesinde düzenlenen "Şehitler ve Gaziler Anıtı"nın açılışı yapıldı.


Yorumlar