Borsa İstanbul tüm zamanların rekorunu kırdı

Borsa İstanbul son günlerde üst üste kırdığı kendi rekorunu bugün bir kez daha kırdı. Borsa, tüm zamanların en yüksek seviyesinden kapanış yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Borsa İstanbul tüm zamanların rekorunu kırdı

Borsa İstanbul'dan rekor rekor üstüne rekor geliyor. En çok kazandıran finans kaynağı olmaya devam eden Borsa İstanbul'da haftanın ikinci günü de tüm zamanların rekoruyla tamamlandı. 

BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 1.174,31 puan artarken, toplam işlem hacmi 14,5 milyar lira olarak gerçekleşti. Bankacılık endeksi yüzde 1,20, holding endeksi yüzde 0,16 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 3,20 ile tekstil deri, en çok gerileyen ise yüzde 1,08 ile spor oldu.

Güne yükselişle başlayan BIST 100 endeksi, tahvil faizlerindeki düşüşün pozitif etkisiyle 30 Ocak 2018'den bu yana en yüksek seviye olan 121.504,39 puanı gördü. Analistler, Türkiye'nin makroekonomik verilerinde gözlemlenen iyileşmeye paralel küresel ekonomide azalan risk algısının pay piyasalarının rekor seviyelere yükselmesinde önemli rol oynadığını ifade etti.

 

Yorumlar