Borsa İstanbul ile Dubai Emtia Merkezi iş birliği yolunda

- İki kurum arasında spot ve vadeli altın ile diğer kıymetli madenlerin ortak bir platform üzerinden işlem görmesi ve takasının yapılması kararlaştırıldı - İstanbul ve Dubai'de teslim merkezleri oluşturulması konularında iş birliği yapılması hususu teyit edildi

Google Haberlere Abone ol
Borsa İstanbul ile Dubai Emtia Merkezi iş birliği yolunda

İSTANBUL (AA) - Borsa İstanbul AŞ ile Dubai Emtia Merkezi (DMCC), spot ve vadeli altın ile diğer kıymetli madenlerin ortak bir platform üzerinden işlem görmesi ve takasının yapılması için karar aldı.

Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamaya göre, Birleşik Arap Emirliklerinin emtia borsası olan DMCC Yönetim Kurulu Başkanı Ahmed Bin Sulayem, Borsa İstanbul Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Himmet Karadağ'ı ziyaret etti.

Ziyaret kapsamında yapılan görüşmelerde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları çerçevesinde yürütülen İslam ülkeleri arasında Altın Borsası kurulmasına yönelik çalışmalar değerlendirildi.

Bu kapsamda DMCC ile Borsa İstanbul arasında daha önce imzalanan mutabakat zaptının devamı olarak, spot ve vadeli altın ile diğer kıymetli madenlerin ortak bir platform üzerinden işlem görmesi ve takasının yapılması kararlaştırıldı.

Ziyarette ayrıca, ilk etapta İstanbul ve Dubai'de olmak üzere teslim merkezleri oluşturulması konularında iş birliği yapılması hususu teyit edildi.

Söz konusu iş birliği ile dünya fiziki altın ticaretinde önemli bir yer tutan İstanbul ve Dubai'nin konumunun, kurumlar arası yapılacak ortak çalışmalar sonucu ortaya çıkacak sinerji ile daha da yukarıya çıkması hedefleniyor. Bu iş birliğine dahil olacak diğer İslam ülkeleri ile altın ticaretindeki potansiyelin gerçekleşmesi bekleniyor.

Yorumlar