Borsa İstanbul Haftanın İlk Gününde Rekor Kırarak Başladı

Borsa İstanbul, haftaya yüzde 0,98'lik bir artışla 9.134,22 puana ulaşarak rekor bir başlangıç yaptı. Bankacılık ve holding endekslerindeki artışlar ve madencilik sektörünün öne çıkışıyla piyasa pozitif bir seyir izledi.

Google Haberlere Abone ol
Borsa yeni haftaya da rekorla başladı

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftanın ilk işlem gününe yüzde 0,98'lik bir artışla başlayarak 9.134,22 puanla tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Piyasanın açılışında BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 88,25 puanlık bir artış gösterdi.

SEKTÖRLERDEKİ HAREKET

Bankacılık endeksi yüzde 0,96 ve holding endeksi yüzde 1,03'lük bir artış yaşarken, sektör endeksleri arasında madencilik yüzde 3,50 ile en fazla kazandıran sektör oldu. Buna karşın, spor endeksi yüzde 0,41'lik bir düşüşle en çok kaybettiren sektör olarak kaydedildi.

KÜRESEL PİYASALAR VE MAKROEKONOMİK GELİŞMELER

Geçtiğimiz Cuma günü alıcılı bir seyir izleyen Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 1,07'lik bir değer artışıyla tamamlayarak rekor bir kapanış gerçekleştirdi. Analistler, ABD'de enflasyon başta olmak üzere, yoğun bir makroekonomik veri takvimi olan haftaya küresel pay piyasalarının temkinli başladığını belirtti.

Özellikle, geçen hafta Hazine ve Maliye Bakanlığı, Türkiye Varlık Fonu ve Eximbank'ın borçlanma ihalelerine güçlü bir talep gelmesi ve bunun sonucunda getirilerin beklentilerin oldukça altında gerçekleşmesi, Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk priminde (CDS) düşüş eğiliminde olmasında önemli bir etken oldu.

TEKNİK BAKIŞ AÇISI

Analistler, bugün yurt içinde işsizlik oranı, yurt dışında ise ABD'de hazine bütçe dengesi verilerinin takip edileceğini vurguladı. Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 9.200 ve 9.300 seviyeleri direnç, 9.100 ve 9.000 puan ise destek olarak öne çıkıyor.

Yorumlar