Borsa İstanbul gongunu Türk dünyası çocukları çaldı

İSTANBUL (AA) - Borsa İstanbul'da gongu, Türk dünyası çocukları çaldı. Borsa İstanbul fuayesinde gerçekleştirilen gong töreni, Borsa İstanbul Genel Müdür...

Google Haberlere Abone ol
Borsa İstanbul gongunu Türk dünyası çocukları çaldı

İSTANBUL (AA) - Borsa İstanbul'da gongu, Türk dünyası çocukları çaldı.

Borsa İstanbul fuayesinde gerçekleştirilen gong töreni, Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Şenol Duman, Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı Başkanı Közhan Yazgan ile Türk Cumhuriyetleri ve topluluklarından gelen çocuklarla birlikte gerçekleştirildi.

Törende konuşan Şenol Duman, "Birlikten kuvvet doğar' gibi güzel bir özdeyişimiz var. Bu çerçevede bir araya gelmesi en kolay olanlar aynı ortak kültüre, değere ve tarihe sahip olan insanlar, kardeşlerimiz ve ülkeler... Ne yazık ki geriye dönüp baktığımızda bunu istenilen seviyede başaramadığımızı görüyoruz. Halbuki Azerbaycan'dan Kıbrıs'a, Kırgızistan'dan Kosova'ya kadar hepimiz bir ulu çınarın farklı kolları gibiyiz. Bizi birbirimize bağlayan ortak değerlerimiz var. Biz yeterince farkında olmasak bile bizi bekleyen ortak bir gelecek var." ifadelerini kullandı.

Bu noktada herkese çok büyük gayretler ve emekler düştüğünü dile getiren Duman, şunları kaydetti:

"Dilde, fikirde, işte birlik düşüncesinden yola çıkan Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı bu çerçevede hepimizin yapması gereken önemli bir misyonu yerine getiriyor. Yurt içi ve yurt dışı eğitim faaliyetleri başta olmak üzere gerçekleştirdiği çalışmalarla öncü bir rol oynuyor. Bu coğrafyada insanlarımız arası birlik ve beraberliği sağlamak istiyorsak bunu onlara erken yaşta aşılamak zorundayız. Dolayısıyla gerçekleştirilen çocuk şöleni de önemli bir görevi ifade ediyor. Bu arada 22.'si gerçekleştiriliyor. Uzun bir yürüyüşün önemli bir halkasını görmekteyiz. Borsa İstanbul olarak bu coğrafyayı birbirine yakınlaştıracak her organizasyona destek vermeye devam edeceğiz. Umarım geleceğin borsacıları bu güzel gençlerden çıkar."

Közhan Yazgan ise Türk dünyasının çocuklarını tanıştırmak ve bir araya getirmek gayesinde olduklarını belirterek, Borsa İstanbul'un da gayretleriyle bu sesi daha çok duyurmak için gong töreni düzenlendiğini vurguladı.

Bugünlerde Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı olarak 22. Türk Dünyası Çocuk Şöleni'ni gerçekleştirdiklerini aktaran Yazgan, "Bu şölenler vesilesiyle Türk coğrafyasının her noktasından Türkiye'ye, İstanbul'a getirdiğimiz Türk çocukları birbirleriyle tanışmakta ve kucaklaşmakta..." dedi.

Konuşmaların ardından Türk Cumhuriyetleri ve topluluklarından gelen çocuklar gösterilerini sergiledi.




Yorumlar