Borsa bayramda kapalı mı?

Borsanın bayram tatilinde işlem yapıp yapmadığı yatırımcılar tarafından merakla soruluyor.

Google Haberlere Abone ol
Borsa bayramda kapalı mı?

Borsa bayramda kapalı mı açık mı sorusu günün cevap bekleyen soruları arasında bulunuyor.

BORSA BAYRAMDA KAPALI MI?

Borsa İstanbul, Kurban Bayramı öncesi tatil nedeniyle işlem saatlerinde ve takas sürelerinde değişiklik yapacak. Bugün, arife günü olduğu için yurt içi piyasalar yarım gün işlem yapacak. Borsa İstanbul ise Kurban Bayramı nedeniyle bu hafta 3,5 gün kapalı olacak.

Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP), arife günü işlemler saat 09.30'da başladı ve seans saat 12.40'ta sona erecek. Pay sözleşmeleri, endeks ve diğer sözleşmeler de aynı saatte kapanacak.

Borçlanma Araçları Piyasası'nda, salı günü aynı gün valörlü Repo Karşılığı Menkul Kıymet Bildirimi işlemleri 11.50'ye kadar, diğer aynı gün ve ileri valörlü işlemler ise saat 11.30’a kadar yapılacak.

Kurban Bayramı nedeniyle Borsa İstanbul'da hisse senedi yatırımcıları için son işlem günü 23 Haziran olarak belirlendi. Bu tarihten sonra nakde dönmek isteyen yatırımcılar, tatil süresince işlem yapamayacaklar.

Borsa İstanbul, 27 Haziran'da Kurban Bayramı nedeniyle 3,5 günlük bir tatil dönemine girecek. 23 Haziran'da gerçekleştirilen işlemlerin takası ise 3 Temmuz Pazartesi günü gerçekleştirilecek.

Ayrıca, 26 Haziran Pazartesi ve 27 Haziran Salı günü yapılan işlemlerin takası da 4 Temmuz Salı günü yapılacak. Bu süre boyunca borsa işlemleri ve takas işlemleri askıya alınmış olacak.

Yorumlar