Boris Johnson aslen nerelidir, Türk mü?

İngiltere'nin yeni başbakanı Boris Johnson aslen nerelidir, Türk mü?

Google Haberlere Abone ol
Boris Johnson aslen nerelidir, Türk mü?

İngiltere'deki hükümet krizinde gelinen son noktada başbakan olarak Boris Johnson belirlendi. Peki İngilizlerin yeni başbakanı Boris Johnson aslen nerelidir, Türk mü? 

Boris Johnson aslen Çankırılı'dır. (Dede tarafından babası Ali Kemal'in torunudur)

Osmanlı'nın son döneminde Dahiliye Nazırlığı yapmış olan Ali Kemal'in torunu olan Stanley Johnson'ın oğludur.

Asıl adı Alexander Boris de Pfeffel Johnson'dur.

55 yaşındadır.

Asıl mesleği gazeteciliktir. 

İşte Boris Johnson'un kısa biyografisi: 

19 Haziran 1964 tarihinde ABD'nin New York kentinde dünyaya geldi.

Oxford Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra The Times dergisinde gazeteciliğe başladı.

Daha sonra editör asistanı olduğu The Daily Telegraph'a geçti.

Ayrıca The Spectator dergisinde editör olarak çalıştı.

Londra Belediye Başkanı olan Johnson 2001 Genel Seçimlerinde Avam Kamarasına seçildi ve ülkenin önde gelen siyasetçileri arasında yerini aldı.

İngiltere Muhafazakâr Parti'nin Henley milletvekili iken girdiği yerel seçimlerde, 1 Mayıs 2008 tarihinde Londra Belediye Başkanı seçildi.

2016 yerel seçimlerine kadar bu görevini sürdürdü.

13 Temmuz 2016 tarihinde David Cameron'un yerine başbakan olan Theresa May tarafından Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı olarak görevlendirildi.

2019'da johnson başbakan ve muhafazakar partinin lideri için aday olacağını açıkladı.

TÜRK KÖKENLİ AMA İSLAM VE ERDOĞAN DÜŞMANI

Boris Johnson, aslen Türk olmasına karşı İslam dinine karış ön yargıları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik hakaretleriyle de gündeme gelen bir isim. Johnson'un İslamiyet hakkında önyargılı düşünceleri de onun düşünce dünyasının gösteriyor. 

Johnson, bakan olmadan önce İngiltere'de The Spectator isimli dergi tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik hakaret temalı şiir yarışması düzenlenmişti. Johnson bu yarışmada birinci olmuştu. 

Johnson'un 2018 yılında yaptığı bir açıklamada burka giyen Müslüman kadınları "posta kutusu"na benzettiği konuşması ise hala hafızalarda.

Öte yandan, 2006 yılında kaleme aldığı bir kitabında İslam ve Müslümanlar hakkında kullandığı ifadeler de tepki çekmişti. Johnson, "The Dream of Rome" isimli kitabında, Müslümanların dinlerinden dolayı dünyanın gerisinde kaldığını ileri süren düşüncelerini ortaya koymuştu.

Johnson'un gazetecilik hayatı da tartışmalı bir şekilde geçmişti. Yaptığı birçok haber nedeniyle özür dilemek zorunda kalmış ya da hala özür dilemesi gerekiyor.

Yorumlar